O Ridley Scott κατακεραύνωσε τους Γάλλους κριτικούς για το “Napoleon“

“Ούτε οι Γάλλοι δεν χωνεύουν τους εαυτούς τους“ είπε ο διάσημος σκηνοθέτης
20 Νοεμβρίου 2023 23:49
O Ridley Scott κατακεραύνωσε τους Γάλλους κριτικούς για το “Napoleon“

Ηχηρή απάντηση στην αρνητική δημοσιότητα και τις κριτικές θέλει να δώσει ο σκηνοθέτης Ridley Scott για την επερχόμενη και πολυσυζητημένη του ταινία, Napoleon, με τον βραβευμένο με Όσκαρ Χοακίν Φίνιξ στον ρόλο του Γάλλου στρατηλάτη και αυτοκράτορα και την Βανέσα Κίρμπι στο ρόλο της Ζοζεφίν. 

Οι απόψεις διίστανται πάντως για το "Ναπολέων" με τους Βρετανούς να μοιράζουν 5άστερες κριτικές, όπως η The Guardian, ενώ οι Γάλλοι να βάλλουν κατά της ταινίας για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα η Le Figaro έδωσε τον εναλλακτικό τίτλο "Barbie and Ken Under the Empire" (Η Μπάρμπι και ο Κεν στην εποχή της Αυτοκρατορίας), ενώ ο βιογράφος του Ναπολέοντα, Patrice Gueniffey έκανε τη δήλωση στο περιοδικό Le Point ότι ο Ridley έφτιαξε μια "πολύ αντιγαλλική και πολύ φιλοβρετανική αναδιατύπωση της ιστορίας". 

Όταν το BBC έδειξε στον Σκοτ τις κριτικές αυτές τότε ο Αμερικανός σκηνοθέτης απάντησε με τρόπο που την "λέει" στους επικριτές της ταινίας του: 

Οι Γάλλοι δεν χωνεύουν ούτε τους εαυτούς τους. Το κοινό στο οποίο έδειξα την ταινία στο Παρίσι, την λάτρεψε. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ridley Scott υπερασπίζεται σθεναρά την ταινία του ενάντια σε όσους την επικρίνουν τους τελευταίους μήνες. Κατακρίθηκε για τις ιστορικές ανακρίβειες που παραθέτει, όπως το ότι ο Ναπολέων δεν κανονιοβόλησε ποτέ τις πυραμίδες. Ο Scott από την πλευρά τους είπε σε όλους αυτούς "να κάνουν καμιά άλλη δουλειά" (σ.σ. Get A Life). 

Η σύνοψη της ταινίας αναφέρει: "Η ταινία ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix. Η ταινία, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, τη Ζοζεφίν, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου."

Napoleon: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επική ταινία του Ridley Scott με τον Joaquin Phoenix   

Το Napoleon βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.