Napoleon: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επική ταινία του Ridley Scott με τον Joaquin Phoenix

Προ των πυλών η πρεμιέρα της ταινίας
08 Νοεμβρίου 2023 19:01
Napoleon: Όλα όσα γνωρίζουμε για την επική ταινία του Ridley Scott με τον Joaquin Phoenix

Μετά τα The Last Duel και το House of Gucci, ο θρυλικός σκηνοθέτης, Ridley Scott, ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη ταινία του, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους σε μερικές εβδομάδες. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Napoleon (Ναπολέων) μία επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Το ρόλο του Ναπολέοντα έχει αναλάβει ο Joaquin Phoenix, ο οποίος συνεργάζεται και πάλι με τον Scott σχεδόν ύστερα από 20 χρόνια μιας και είχαν συνεργαστεί ξανά στο Gladiator. Φυσικά, επίκεντρο της ιστορίας δεν είναι μόνο τα κατορθώματα του Αυτοκράτορα τη Γαλλίας αλλά και αυτά της συζύγου του, της Ζοζεφίν, την οποία εδώ υποδύεται η υποψήφια για Όσκαρ, Vanessa Kirby.

Το Napoleon έχει ένα μεγάλο και εμβληματικό cast που αποτελείται από τους Tahar Rahim ως Paul Barras, Ben Miles ως Caulaincourt, Ludivine Sagnier ως Theresa Cabarrus, Matthew Needham ως Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour ως Marshal Davout, Phil Cornwell ως Sanson ‘The Bourreau,’ Edouard Philipponnat ως Tsar Alexander, Paul Rhys ως Talleyrand, John Hollingworth ως Marshall Ney, Gavin Spokes ως Moulins και Mark Bonnar ως Jean-Andoche Junot.

Η περίληψη του Napoleon:

Η ταινία ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix. Η ταινία, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, τη Ζοζεφίν, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο Ridley Scott έχει αναλάβει φυσικά τη σκηνοθεσία της ταινίας, αλλά το σενάριο υπογράφει ο David Scarpa με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο "All the Money in the World". Ο Scarpa έχει γράψει και το σενάριο για το επερχόμενο Gladiator 2, ενώ έχει δουλέψει και στα The Man in the High Castle και The Day the Earth Stood Still.

Ακολουθεί το επίσημο trailer του Napoleon:

Η Sony Pictures κυκλοφόρησε πρόσφατα και ένα μικρό βίντεο από την επική μάχη του Napoleon με συνοδεία το War Pigs των θρυλικών Black Sabbath.

Στα παρακάτω βίντεο θα πάρετε μια μικρή γεύση από το πώς γυρίστηκε αυτό το έπος του Ridley Scott, μέσα από δύο trailer που θέλουν να σας πάνω πίσω στα παρασκήνια.

Πότε θα παίξει το Napoleon στους κινηματογράφους και σε κάποια streaming υπηρεσία;

Το Napoleon έχει οριστεί να κάνει πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, ενώ πρόκειται για ένα Apple Original project, οπότε θα παίξει αποκλειστικά μέσα από το Apple TV Plus. Προς το παρόν η Apple δεν έχει δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία διαθεσιμότητας.

Ακολουθούν μερικές επίσημες εικόνες από το Napoleon:

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα γυρίσματα του Napoleon ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2022 στην Αγγλία και η παραγωγή ολοκληρώθηκε τον Μάιο εκείνης της χρονιάς.

Ο Ridley Scott μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει κανείς μια τέτοιου είδους ταινία και είχε πει στο Entertainment Weekly τα εξής:

Αυτό το είδος ταινιών είναι σαν να σκαρφαλώνεις σε βουνό. Στο επίπεδο του εδάφους, η κορυφή φαίνεται πολύ μακριά. Αλλά καθώς ανεβαίνεις στον λόφο με τους συνεργάτες σου σε αυτό το γελοία προκλητικό LEGO kit που προσπαθείς να συνδυάσεις. Μερικές φορές τα κομμάτια δε χωρούν και βρίσκεστε ήδη στα 20.000 πόδια. Είναι μια συνεχής καθημερινή διαδικασία, αλλά γι' αυτό το κάνω. Το αγαπώ.

Πόσο διαρκεί το Napoleon;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Napoleon διαρκεί 157 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα, δηλαδή 2 ώρες και 37 λεπτά περίπου. Οπότε, ετοιμαστείτε, καθώς η ταινία που έχει ετοιμάσει ο Ridley Scott είναι αρκετά μεγάλη σε διάρκεια.

Για περισσότερα παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.