Ο Ridley Scott είδε τη νέα Alien ταινία και δήλωσε έκπληκτος

Ευχάριστα νέα από τον τεράστιο δημιουργό
20 Οκτωβρίου 2023 00:10
Ο Ridley Scott είδε τη νέα Alien ταινία και δήλωσε έκπληκτος

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές νέες πληροφορίες για την επερχόμενη ολοκαίνουργια Alien ταινία, που σίγουρα θα χαροποιήσουν τους fans. Πιο συγκεκριμένα, ο Ridley Scott αποκάλυψε ότι έχει παρακολουθήσει ήδη το Alien: Romulus του Fede Álvarez και είπε μεταξύ άλλων ότι είναι καταπληκτική.

Όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ο Fede Álvarez των Evil Dead (2013) και Don’t Breathe κάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα, ενώ έγραψε και το σενάριο με τον Rodo Sayagues.

Ο Álvarez μίλησε στο DGA Latino Summit 2023 του Guillermo del Toro και είπε ότι πρόσφατα είχε στα χέρια του ένα πρώιμο cut του Álvarez και το έστειλε στον «πατέρα» του Alien, έτσι ώστε να του πει τη γνώμη του.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Álvarez: "Πρόσφατα τελείωσα ένα cut του Alien: Romulus και την έστειλα προφανώς στον Ridley Scott, ο οποίος είναι ο παραγωγός της ταινίας. Ήθελα να δει την ταινία πριν από όλους. Όλοι μου έλεγαν ότι ο Scott είναι πολύ αυστηρός, ειδικά αν έχει να κάνει με τις ταινίες του. Ήταν πολύ σκληρός στο Blade Runner 2049".

Ο σκηνοθέτης συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι ήταν "τρομοκρατημένος" όταν συναντήθηκε με τον Ridley Scott αφού του έστειλε την ταινία.

Ο Ridley Scott μπήκε μέσα στην αίθουσα συνάντησης και μου είπε, Fede τι να πω; είναι καταπληκτική! Ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, να έχω έναν τέτοιο δάσκαλο. Ένα από τα καλύτερα κομπλιμέντα που μου έκανε ήταν: Οι διάλογοι ήταν υπέροχοι, εσύ είσαι ο σεναριογράφος; Και είπα φυσικά ναι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλές λεπτομέρειες για το νέο Alien, όπως παραδείγματος χάρη η πλοκή που θα έχει. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε ήδη τους κεντρικούς πρωταγωνιστές.

Τα τρία κεντρικά πρόσωπα είναι οι Cailee Spaeny, Isabela Merced και David Jonsson. Η Spaeny έχει παίξει σε γνωστές ταινίες όπως το Pacific Rim Uprising, The Graft: Legacy και άλλες. Από την άλλη, η Isabela Merced έπαιξε πρόσφατα στην ταινία Dora the Explorer, αλλά και στο Sweet Girl του Netflix πλάι στον Jason Momoa, στο Rosaline του Disney Plus μαζί με την Kaitlyn Dever, ενώ θα εμφανιστεί και στην Spider-Verse spinoff ταινία με τίτλο Madame Web της Sony Pictures, πλάι στις Dakota Johnson και Sydney Sweeney.

Ο David Jonsson είναι ευρέως γνωστός από τα Industry, Deep State και Gen Y. Να σας υπενθυμίσουμε ότι το νέο Alien θα λειτουργεί ως standalone ταινία και αυτό σημαίνει ότι δε θα συνδέεται πρακτικά με τις θρυλικές ταινίες του Ridley Scott.

Ωστόσο, η νέα ταινία δεν είναι η μόνη που πρόκειται να αναγεννήσει το franchise, διότι γνωρίζουμε ήδη ότι ετοιμάζεται και μία Alien τηλεοπτική σειρά που θα παίξει μελλοντικά στο Hulu. Τα ηνία του project έχει αναλάβει ο Noah Hawley, γνωστός δημιουργός από το Fargo και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το σόου θα λαμβάνει χώρα στην Γη.

Το Alien: Romulus θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Αυγούστου του 2024.