Λεονάρντο Ντι Κάπριο για Σκορσέζε: “Τον έχω σαν την κινηματογραφική πατρική μου φιγούρα“

Η συνεργασία τους πλέον μετράει δεκαετίες
18 Νοεμβρίου 2023 00:35
Λεονάρντο Ντι Κάπριο για Σκορσέζε: “Τον έχω σαν την κινηματογραφική πατρική μου φιγούρα“

Για την συνεργασία τους στο Killers of the Flower Moon και την κοινή κινηματογραφική του πορεία με τον Martin Scorsese, μίλησε ο Leonardo DiCaprio στο Entertainment Weekly

Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πρόσφατα γιόρτασε τα 49α γενέθλιά του σε μία ιδιωτική βίλα με πλήθος αστέρων και καλλιτεχνών να δίνουν το παρών όπως ο κολλητός του, Tobey Maguire, ο Jay-Z, η Beyonce, η Lady Gaga και πολλοί ακόμη. 

Πέραν του ότι κοιτάει τα 50 του χρόνια να πλησιάζουν, όπως είπε, αναφέρθηκε και στην λαμπρή καριέρα που έκανε στο πλευρό του Μάρτιν Σκορσέζε στη διάρκεια έξι ταινιών, οι οποίες είναι... μία και μία. Από το "Gangs of New York" του 2002, το "Aviator" του 2004, το "The Departed" του 2006, το "Shutter Island" του 2010, στο The Wolf of Wall Street του 2013 μέχρι και το Killers of the Flower Moon, που βγήκε τον περασμένο Οκτώβριο. 

Ο Ντι Κάπριο χαρακτήρες ως την "κινηματογραφική πατρική φιγούρα" τον Σκορσέζε, αλλά και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο με τους οποίους συνεργάστηκε στο "Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού" που οδεύει ολοταχώς γαι τα Oscars του 2024. 

Είναι δύσκολο να το εκφράσω σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτός από το να πω ότι υπήρξε σε μεγάλο βαθμό μια κινηματογραφική πατρική φιγούρα για μένα, όπως και ο κ. Ντε Νίρο. Τους έχω θαυμάσει ως το σπουδαιότερο δίδυμο της γενιάς μου όσον αφορά τα κινηματογραφικά επιτεύγματα. Όλοι οι ηθοποιοί φίλοι μου και εγώ απλά μελετούσαμε μαζί το έργο τους και τις ταινίες τους, οπότε το να μπορώ να έχω κάνει έξι ταινίες τώρα με τον Marty και μετά από 30 χρόνια, μετά τον πρώτο μου πρωταγωνιστικό ρόλο, να μπορώ να κάνω μια συνεργασία και με τους τρεις τους είναι κάτι το εξωπραγματικό".

"Όσον αφορά τον Μάρτι, τι μπορεί κανείς να πει γι' αυτόν εκτός από το γεγονός ότι είναι πραγματικά ένας εθνικός θησαυρός", λέει ο Ντι Κάπριο. "Και συνεχίζει να κάνει τολμηρές, ανεξάρτητες ταινίες, παρόλο που έχουν τεράστιο budget. Είναι ένας εμβληματικός καλλιτέχνης όλης αυτής της εποχής της κινηματογραφικής ιστορίας και δεν μπορώ να εκφράσω πόσα πολλά έχω μάθει από αυτόν".

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι δυο τους θα συνεργαστούν για 7η φορά μαζί στη νέα ταινία "The Wager"