Ο Σκορσέζε ετοιμάζει ταινία για τη ζωή του Φρανκ Σινάτρα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Για χρόνια ήθελε να φτιάξει αυτή την ταινία αλλά εμπόδιο ήταν η οικία του θρυλικού τραγουδιστή
19 Απριλίου 2024 17:28
Ο Σκορσέζε ετοιμάζει ταινία για τη ζωή του Φρανκ Σινάτρα με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ρεπορτάζ του Variety ρίχνει φως στην επόμενη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που ετοιμάζει ο Martin Scorsese (Μάρτιν Σκορσέζε), στην οποία θα συνεργαστεί και πάλι με τον συνήθη ύποπτο, Leonardo DiCaprio (Λεονάρντο Ντι Κάπριο). 

Σύμφωνα με το μέσο ο 81χρονος θρυλικός σκηνοθέτης ετοιμάζει την βιογραφική ταινία του Φρανκ Σινάτρα (Frank Sinatra) όπου τον ομώνυμο ρόλο του θρυλικού ερμηνευτή και ηθοποιό θα υποδυθεί ο Ντι Κάπριο. Στο πλάι του όμως μαθαίνουμε ότι θα παίξει η επίσης βραβευμένη με Όσκαρ, Τζένιφερ Λόρενς (Jennifer Lawrence) υποδυώμενη την αείμνηστη ηθοποιό Άβα Γκάρντνερ (Ava Gardner), η οποία ήταν η δεύτερη σύζυγος του Σινάτρα. 

Από την μία, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η 33χρονη ηθοποιός θα συνεργαστεί επί της οθόνης με τον 49χρονο συχνό συνεργάτη του Σκορσέζε, καθώς η πρώτη ήταν στην ταινία "Don't Look Up" του 2021. Από την άλλη, ο Scorsese με τον DiCaprio θα συνεργαστούν για 8η φορά, εφόσον και η άλλη ταινία που ετοιμάζουν με τίτλο "The Wager" γίνει η 7η συνεργασία τους ως σκηνοθέτης-πρωταγωνιστής. Αναμφίβολα, ο ταλαντούχος και βραβευμένος με Όσκαρ, Ντι Κάπριο ίσως να εισέρχεται στον πιο δύσκολο ρόλο της καριέρας του, αφού ο θρυλικός Σινάτρα είναι μια λατρεμένη φιγούρα και καλλιτέχνης, όχι μονο στις ΗΠΑ αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Στα facts αυτής της συνεργασίας συμπληρώστε το γεγονός ότι στην ταινία "The Aviator" -επίσης του Σκορσέζε- η Ava Gardner ήταν ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στην ζωή του Howard Hughes (DiCaprio), όπου εκεί την υποδύθηκε η Kate Beckinsale. 

Λέγεται ότι την βιογραφική ταινία του Frank Sinatra προσπαθεί εδώ και χρόνια να την φέρει στη μεγάλη οθόνη, ο σκηνοθέτης του "Wolf of Wall Street" και προσφάτως του "Killers of the Flower Moon". Ωστόσο όπως δήλωσε πως η οικία του Σινάτρα αποτελεί εμπόδιο καθώς, η κόρη του Tina Sinatra, δεν έχει δώσει ακόμη τις ευλογίες της. Με ένα τρομερό all-star cast το ενδιαφέρον είναι έκδηλο από τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής του κόσμου με την Apple Studios αλλά και τη Sony Pictures να είναι οι επικρατέστεροι για να το χρηματοδοτήσουν. 

Αυτή θα είναι η μία από τις δύο ταινίες που ο Σκορσέζε σκοπεύει να γυρίσει διαδοχικά, μετά την ταινία για τον Ιησού -η δεύτερη στη φιλμογραφία του μετά το "Ο Τελευταίος Πειρασμός" του 1988. 

Στη φιλμογραφία του Σινάτρα περιλαμβάνονται η ταινία "Ο Άνθρωπος της Μαντζουρίας" (The Manchurian Candidate) του 1962 και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην πρωτότυπη ταινία "Ocean's Eleven" του 1960, ενώ στα αγαπημένα του τραγούδια περιλαμβάνονται τα "My Way", "Strangers in the Night", Come Fly with Me" και "New York, New York".

Ο τραγουδιστής παντρεύτηκε συνολικά τέσσερις φορές. Χώρισε την πρώτη του σύζυγο, τη Νάνσι Μπαρμπάτο, το 1951, πριν παντρευτεί την επίσης ηθοποιό Γκάρντνερ (η οποία πέθανε το 1990 σε ηλικία 67 ετών) αργότερα την ίδια χρονιά. Ο γάμος της Γκάρντνερ με τον Σινάτρα δεν κράτησε πολύ και κατέληξε σε διαζύγιο το 1957. Ο Σινάτρα παντρεύτηκε αργότερα την γνωστή ηθοποιό Μία Φάροου και στη συνέχεια την Μπάρμπαρα Μαρξ το 1976. Παρέμεινε με τη Μαρξ μέχρι το θάνατό του σε ηλικία 82 ετών το 1998.