Martin Scorsese και Leonardo Di Caprio ετοιμάζουν την επόμενή τους ταινία ξανά μαζί

Μετά το “Killers of the Flower Moon“ βρήκαν τη νέα ταινία που θα γυρίσουν μαζί
18 Οκτωβρίου 2023 19:48
Martin Scorsese και Leonardo Di Caprio ετοιμάζουν την επόμενή τους ταινία ξανά μαζί

Μια από τις πιο λαμπρές, επιτυχημένες και πολυετής συνεργασία στην ιστορία του Χόλιγουντ θα συνεχιστεί και αναφερόμαστε σε αυτή των Μάρτιν Σκορσέζε και Λεονάρντο Ντι Κάπριο. 

Μετά το Killers of the Flower Moon, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους, το θρυλικό δίδυμο σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή βρήκε την επόμενη ταινία που θα γυρίσουν μαζί. Πρόκειται για το "The Wager" το οποίο επίσης αποτελεί μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η ιστορία θα διασκευαστεί από το ομώνυμο βιβλίο "The Wager" A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder", που υπογράφει ο συγγραφέας David Grann, όπως και το "Killers of the Flower Moon", το οποίο βασίζεται στο βιβλίο Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI."

Η επερχόμενη ταινία θα σηματοδοτήσει την 8η συνεργασία τους, όπως επιβεβαίωσε ο Σκορσέζε σε συνέντευξή του στους The Times. Φυσικά, ο Scorsese θα αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας "The Wager" και ο Di Caprio θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή σε μια παραγωγή που για ακόμη μια φορά θα είναι της Apple. Συγκεκριμένα η Apple Original Films είχε καταφέρει να αποκτήσει τα δικαιώματα του βιβλίου τον Απρίλη του 2023. 

Η ιστορία του Wager διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1740, όταν ένα καράβι με 30 εξαντλημένους άντρες αποβιβάζεται στις ακτές της Βραζιλίας. Οι άνδρες αυτοί αποτελούσαν το επιζών πλήρωμα ενός βρετανικού πλοίου που καταδίωκε ένα ισπανικό σκάφος και είχε πέσει σε ένα νησί στην Παταγονία της Νοτίου Αμερικής. Οι ιστορίες τους για την επιβίωση στις θάλασσες και τα στοιχεία της φύσης τους έκαναν ήρωες.

Ωστόσο, έξι μήνες αργότερα, ένα άλλο πλοίο, ακόμη πιο χτυπημένο από το πρώτο, εμφανίστηκε στο ακρωτήριο της Χιλής, αυτό με τρεις ναύτες - οι οποίοι κατηγορούν τους επιβάτες του άλλου πλοίου για ανταρσία.

Καθώς οι κατηγορίες και οι αντεγκλήσεις αυξάνονταν, το βρετανικό Ναυαρχείο όρισε μια ειδική δίκη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη στο νησί, αποκαλύπτοντας μια ιστορία όχι μόνο ενός καπετάνιου και ενός πληρώματος που αγωνίζονταν να επιβιώσουν σε ένα από τα πιο ακραία κλίματα του πλανήτη, αλλά και να παλέψουν με την ίδια τους την ανθρώπινη φύση.

Λίγα λόγια για το Killers of the Flower Moon

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) ως Ernest Burkhart, ένας κάτοικος της Οκλαχόμα που παντρεύεται τη Mollie Kyle (Λίλι Γκλάντστοουν - Lily Gladstone), μια ιθαγενής γυναίκα που έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία πετρελαίου. Ο Robert De Niro (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) υποδύεται τον θείο του Ernest, William Hale, έναν κτηνοτρόφο που εμπλέκεται στη συνωμοσία για την κλοπή της γης και του πλούτου των Osage. Τέλος, ο Jesse Plemons (Τζέσι Πλέμονς) υποδύεται έναν πρώην Texas Ranger, ο οποίος αποστέλλεται από τον J. Edgar Hoover για να ερευνήσει την υπόθεση για λογαριασμό του νεοσύστατου FBI

Παίζουν επίσης οι: Tantoo Cardinal, John Lithgow, Cara Jade Myers, Brendan Fraser, Jillian Dion, Janae Collins, William Belleau, Jason Isbell, Louis Cancelmi, Scott Shepherd, Pat Healy. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Scorsese, ο Eric Roth, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για το σενάριο του "Forrest Gump", μαζί με τον συγγραφέα David Grann. 

Το 'Killers of the Flower Moon' είναι η πρώτη ταινία του Scorsese μετά το 'The Irishman', το οποίο ήταν υποψήφιο για 10 Όσκαρ το 2020. Είναι επίσης η έκτη συνεργασία του με τον Leonardo DiCaprio και η δέκατη με τον Robert De Niro. Στον τομέα της φωτογραφίας ο Σκορσέζε συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Rodrigo Prietto ύστερα από τις ταινίες "Silence" (2016) και "The Irishman" (2019).

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου, ενώ αργότερα θα παίξει και μέσω streaming στο Apple TV+.