Το Saw X έφτασε ένα σημαντικό ορόσημο στο box office, αλλά το Five Nights at Freddy’s τα πήγε καλύτερα

Πώς τα πήγαν οι δύο νέες ταινίες τρόμου;
13 Νοεμβρίου 2023 18:36
Το Saw X έφτασε ένα σημαντικό ορόσημο στο box office, αλλά το Five Nights at Freddy’s τα πήγε καλύτερα

Ακόμη μία εβδομάδα πέρασε και έχουμε τα νέα στοιχεία για δύο πολύ επιτυχημένες ταινίες τρόμου που παίζουν αυτόν τον καιρό στους κινηματογράφους. Αρχικά, το Saw X, το οποίο παίζει στις αίθουσες από τα τέλη του Σεπτεμβρίου, κατάφερε ένα σημαντικό ορόσημο στο box office και φαίνεται ότι έχει βγάλει κατά πολύ τα χρήματα που έδωσε η Lionsgate.

Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, το Saw X έχει ξεπεράσει πλέον τα 52.7 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στην Αμερική, ενώ παγκοσμίως έχει περάσει πλέον τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ορόσημο την κάνει μια αρκετά επιτυχημένη ταινία για το franchise και έβγαλε ήδη περισσότερα χρήματα από τα Saw VI και Spiral. Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Saw X είχε προϋπολογισμό τα 13 εκατομμύρια δολάρια.

Η δεύτερη ταινία που έκανε πρεμιέρα στα τέλη του Οκτωβρίου είναι το Five Nights at Freddy’s της Blumhouse Productions, το οποίο τα πάει πολύ καλύτερα από το Saw X. Παρόλο που η ταινία έπαιξε την ίδια ημέρα με τους κινηματογράφους και στο Peacock, κατάφερε να ξεπεράσει τα 116 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική.

Όσον αφορά την παγκόσμια αγορά, το Five Nights at Freddy’s έχει πλέον πάνω από 220 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, ενώ είχε προϋπολογισμό τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Παρακάτω θα βρείτε την πλοκή του Saw X

Ο John Kramer (Tobin Bell) επιστρέφει. Το πιο ανησυχητικό επεισόδιο του SAW εξερευνά ακόμη το ανείπωτο κεφάλαιο του πιο προσωπικού παιχνιδιού του Jigsaw. Ανάμεσα στα γεγονότα του SAW I και II, ένας άρρωστος και απελπισμένος Τζον ταξιδεύει στο Μεξικό για μια επικίνδυνη και πειραματική ιατρική διαδικασία με την ελπίδα μιας θαυματουργής θεραπείας για τον καρκίνο του - μόνο για να ανακαλύψει ότι ολόκληρη η επέμβαση είναι μια απάτη με σκοπό την εξαπάτηση των πιο ευάλωτων. Οπλισμένος με έναν καινούργιο σκοπό, ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος επιστρέφει στη δουλειά του, αντιστρέφοντας την κατάσταση προς τους απατεώνες με τον χαρακτηριστικό, σπλαχνικό τρόπο μέσα από δόλιες, διαταραγμένες και ευρηματικές παγίδες.

Ακολουθεί η περίληψη του Five Nights at Freddy’s:

Μπορείς να επιβιώσεις πέντε νύχτες; Το επιτυχημένο και ανατριχιαστικό παιχνίδι τρόμου μετατρέπεται σε μια κινηματογραφική ταινία που θα σας παγώσει το αίμα αφού η Blumhouse – παραγωγός εταιρεία των M3GAN, Νεκρό Τηλέφωνο και Ο Αόρατος Άνθρωπος- μεταφέρει το Πέντε Νύχτες στου Φρέντι στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός ταλαιπωρημένου νυχτοφύλακα, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του μέρας στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.

Το Saw X παίζει σε ορισμένους κινηματογράφους της Ελλάδας επειδή έκανε πρεμιέρα στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ μπορείτε να δείτε σε περισσότερα σινεμά το Five Nights at Freddy’s μιας και είναι πιο πρόσφατο.