Το Five Nights at Freddy's γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία

Δείτε πόσα χρήματα έχει βγάλει μέχρι σήμερα
06 Νοεμβρίου 2023 19:21
Το Five Nights at Freddy's γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία

Το Five Nights at Freddy's παίζει εδώ και αρκετές ημέρες στους κινηματογράφους και παρόλο που είχε ένα αρκετά καλό πρώτο Σαββατοκύριακο στην Αμερική, οι εισπράξεις της ταινίας δεν ήταν αυτές ακριβώς που θα ήθελε η Blumhouse για το δεύτερο “Σ/Κ” της. Όπως μεταφέρει το Collider, η ταινία είχε μόλις 19.4 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στο box office των ΗΠΑ το τριήμερο που μας πέρασε.

Συνολικά, τα έσοδα του Five Nights at Freddy's έχουν ξεπεράσει πλέον ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 217 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ταινία των Blumhouse και Universal Pictures είχε 20-25 εκατομμύρια δολάρια σε προϋπολογισμό και αυτό σημαίνει ότι έχει βγάλει ήδη τα λεφτά της και με το παραπάνω.

Το Five Nights at Freddy's είναι εμπνευσμένο από το γνωστό βιντεοπαιχνίδι του Scott Cawthon και εκτός από τα παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει και βιβλία, merchandise και graphic novels.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δύσμοιρου σεκιούριτι που περνάει μια εφιαλτική βάρδια στην πιτσαρία του Φρέντι υποδύεται ο Josh Hutcherson των Hunger Games. Στο ρόλο του "villain" της ταινίας ονόματι William Afton βρίσκουμε τον Matthew Lillard γνωστός από τις ταινίες Scooby Doo.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio και Elizabeth Lail.

Το Five Nights at Freddy's (Πέντε Νύχτες Στου Φρέντι) προβάλλεται στους ελληνικούθς κινηματογράφους.