Το Five Nights at Freddy's 2 είναι γεγονός μετά την αδιανόητη επιτυχία της πρώτης ταινίας

Αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες παραγωγές του 2023
09 Ιανουαρίου 2024 01:12
Το Five Nights at Freddy's 2 είναι γεγονός μετά την αδιανόητη επιτυχία της πρώτης ταινίας

Ούτε η Blumhouse δεν περίμενε ότι η ταινία "Five Nights At Freddy's" θα σημείωνε μια τόσο μεγάλη παγκόσμια εμπορική επιτυχία, που θα την έκανε μια από τις πιο κερδοφόρες ταινίες του 2023 αλλά και την πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου της χρονιάς από πλευράς εσόδων, μιας και παραλίγο να σπάσει το φράγμα των $300 εκατομμυρίων δολαρίων -επίσημα συγκέντρωσε περί τα $290 εκατομμύρια στο box office. 

Και τόσο καιρό η εταιρία παραγωγής και το cast τηρούσαν μια σιγή ιχθύος όσον αφορά την αναπόφευκτη συνέχεια του, με τη μόνη ένδειξη πως θα υπάρξει sequel να είναι κάτι φήμες. Τώρα, όμως τον ερχομό του Five Nights At Freddy's 2 επιβεβαίωσε ο Josh Hutcherson, βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας που υποδύεται τον δύσμοιρο σεκιουριτά που περνάει τις νύχτες του στην διαβόητη πιτσαρία του Freddy. 

Ο 31χρονος ηθοποιός των "Hunger Games" ταινιών μίλησε για το sequel στο Variety αποκαλύπτοντας ότι αυτόν τον καιρό γράφεται το σενάριό του. "Γνωρίζω ότι βρίσκονται στη διαδικασία γραφής και τελειοποίησης της ιστορίας και θέλουν να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό" είπε ο Χάτσερσον και συνέχισε: "Ελπίζαμε ότι θα μιλήσει στο κοινό. Αλλά δεν πίστευε νομίζω κανείς μας ότι θα μιλούσε με τον τρόπο που μίλησε. Πεθαίνω να γυρίσω πίσω στο πλατό. Η Έμα Ταμμι, η σκηνοθέτριά μας, ήταν φανταστική και ήταν ένας διασκεδαστικός κόσμος για να παίζω σε αυτόν. Ανυπομονώ να δω τι επιφυλάσσει η συνέχεια." 

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρώην συμπρωταγωνίστριά του στα Hunger Games, την Τζένιφερ Λόρενς, η οποία τον συνεχάρηκε για την επιτυχία της ταινίας του στο box office, την ώρα που η δικιά της ταινία, το "No Hard Feelings" ήταν Νο.1 στο Netflix. 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δύσμοιρου σεκιούριτι που περνάει μια εφιαλτική βάρδια στην πιτσαρία του Φρέντι υποδύεται ο Josh Hutcherson των Hunger Games. Στο ρόλο του "villain" της ταινίας ονόματι William Afton βρίσκουμε τον Matthew Lillard γνωστός από τις ταινίες Scooby Doo.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio, και Elizabeth Lai.