Five Nights at Freddy's 2: Τι γίνεται με το sequel μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας;

Θα περίμενε κανείς να έχει δοθεί ήδη το πράσινο φως για τη συνέχεια
01 Δεκεμβρίου 2023 14:56
Five Nights at Freddy's 2: Τι γίνεται με το sequel μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας;

Το Five Nights at Freddy's είναι η απρόσμενα τεράστια εμπορική επιτυχία του φετινού box office στο horror genre αλλά και γενικότερα για το box office του 2023.

Η Blumhouse Productions έχει ανοίξει σαμπάνιες με το πώς από μία low budget παραγωγή των $20 εκατομμυρίων κατάφερε να βγάλει 15πλάσια κέρδη, καθώς η κινηματογραφική μεταφορά του "FNAF" κοντεύει να φτάσει τα $300 εκατομμύρια δολάρια -συγκεκριμένα βρίσκεται στα $299.5 εκατ. μέχρι την τελευταία μέτρηση. 

Έσπασε κιόλας δύο φοβερά ρεκόρ όντας η πιο επιτυχημένη εμπορικά horror ταινία, ξεπερνώντας το The Nun 2, αλλά και η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία της Blumhouse, σπάζοντας το ρεκόρ του "Split". Εύλογα μετά από μια τέτοια επιτυχία αναρωτιούνται οι fans που είναι το sequel.

Που είναι το Five Nights at Freddy's 2; 

Επίσημα δεν έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως από τη Blumhouse για το Five Nights At Freddy's 2, αν και δεδομένης της επιτυχίας του αυτό θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου, ειδικά όταν και η ταινία αφήνει ανοιχτή την πόρτα στο φινάλε για μια συνέχεια. 

Βάσει των lore των παιχνιδιών, το sequel θα έχει ψωμί να δώσει αφού στο παιχνίδι "Five Nights at Freddy's 2" συστήνονται και νέοι χαρακτήρες. Η μοναδική επίσημη αναφορά των συντελεστών σε sequel της ταινίας FNAF ήρθε από την σκηνοθέτρια, Emma Tami, η οποία σε δήλωσή της στο Dexerto είπε: "Ελπίζω πραγματικά να μπορέσουμε να κάνουμε το sequel και μάλλον θα μπορέσουμε. Θεωρώ ότι θα ξαναδούμε τα animatronics αυτά ξανά, αλλά νομίζω επίσης ότι θα έχουν και μερικούς νέους φίλους μαζί τους αυτή τη φορά."

Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο κυκλοφορεί μια ανεπιβεβαίωτη φήμη από το @HollywoodHandle που αναφέρει ότι το Five Nights at Freddy's 2 είναι γεγονός και πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν εντός του 2024, με την Emma Tammi να επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. 

Το τι ισχύει ακριβώς μένει να το μάθουμε από τα επίσημα χείλη της Blumhouse. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δύσμοιρου σεκιούριτι που περνάει μια εφιαλτική βάρδια στην πιτσαρία του Φρέντι υποδύεται ο Josh Hutcherson των Hunger Games. Στο ρόλο του "villain" της ταινίας ονόματι William Afton βρίσκουμε τον Matthew Lillard γνωστός από τις ταινίες Scooby Doo.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio, και Elizabeth Lai.