Το Five Nights at Freddy's διαλύει κι άλλο ρεκόρ και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του

Η ταινία έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά παγκοσμίως από την Blumhouse
28 Νοεμβρίου 2023 02:12
Το Five Nights at Freddy's διαλύει κι άλλο ρεκόρ και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του

Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στο box office η ταινία "Five Nights at Freddy's" καθώς είναι θέμα χρόνου από το να διαλύσει ένα ακόμη ρεκόρ-ορόσημο, καθώς πριν από μία εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία τρόμου του 2023

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο horror βιντεοπαιχνίδι κοντεύει να σπάσει το φράγμα των $300 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office, καθώς βρίσκεται κοντά στα $295 εκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο έγινε ήδη η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών για την εταιρία παραγωγής Blumhouse, σπάζοντας το ρεκόρ που κρατούσε το "Split" του M. Night Shyamalan με 280$ εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως. 

Και όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς καν να έχει την εύνοια των κριτικών αλλά του κοινού, μιας και ο δείκτης του Rotten Tomatoes δείχνει πως το κοινό έκρινε την επιτυχία του με 87% σκορ έναντι μόλις 30%. 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δύσμοιρου σεκιούριτι που περνάει μια εφιαλτική βάρδια στην πιτσαρία του Φρέντι υποδύεται ο Josh Hutcherson των Hunger Games. Στο ρόλο του "villain" της ταινίας ονόματι William Afton βρίσκουμε τον Matthew Lillard γνωστός από τις ταινίες Scooby Doo.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio, και Elizabeth Lai.