Το Five Nights at Freddy's είναι η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά horror ταινία για φέτος!

Αναπάντεχα τεράστια επιτυχία η live-action μεταφορά των παιχνιδιών του Scott Cawthon
19 Νοεμβρίου 2023 20:54
Το Five Nights at Freddy's είναι η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά horror ταινία για φέτος!

Ούτε ο δημιουργός των Five Nights at Freddy's παιχνιδιών, ο Scott Cawthon, δεν θα περίμενε ότι η κινηματογραφική τους μεταφορά θα σημείωνε τέτοια εμπορική επιτυχία στο box office. Κι όμως η ταινία "Five Nights At Freddy's" σε παραγωγή της Universal Pictures και της Blumhouse έσπασε μόλις το μεγαλύτερο ρεκόρ που θα μπορούσε να σπάσει τηρουμένων των αναλογιών. 

Σύμφωνα με το @BoxOfficeReport, το FNAF έκανε σχεδόν 10 εκατομμύρια εισπράξεις διεθνώς αυτό το Σαββατοκύριακο, φτάνοντας συνολικά τις απολαβές του από τις διεθνείς αγορές στα $139.2 εκατομμύρια. Συνολικά όμως οι εισπράξεις του μαζί με το αμερικάνικο box office ξεπερνούν τα 271.8 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε τα $268 εκατομμύρια του The Nun 2 και αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία τρόμου του 2023.  Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η ταινία γυρίστηκε με budget ύψους $20 εκατομμυρίων

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δύσμοιρου σεκιούριτι που περνάει μια εφιαλτική βάρδια στην πιτσαρία του Φρέντι υποδύεται ο Josh Hutcherson των Hunger Games. Στο ρόλο του "villain" της ταινίας ονόματι William Afton βρίσκουμε τον Matthew Lillard γνωστός από τις ταινίες Scooby Doo.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio, και Elizabeth Lail.