Five Nights at Freddy's: Έσπασε εισπρακτικό ρεκόρ η ταινία του διάσημου horror βιντεοπαιχνιδιού

Ποιος θα το περίμενε;
31 Οκτωβρίου 2023 01:35
Five Nights at Freddy's: Έσπασε εισπρακτικό ρεκόρ η ταινία του διάσημου horror βιντεοπαιχνιδιού

Ποιος θα το περίμενε ότι η κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού Five Nights at Freddy's θα έκανε τέτοια επιτυχία; Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του στο box office η live-action διασκευή της σειράς παιχνιδιών τρόμου του Scott Cawthon αποδεικνύεται μια πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που έσπασε μάλιστα και ένα εξίσου σημαντικό ρεκόρ. 

Μέσα στο πρώτο του τετραήμερο προβολών η ταινία Five Nights at Freddy's κατάφερε να αποσπάσει $78 εκατομμύρια στο αμερικάνικο box office, καταγράφοντας έτσι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό άνοιγμα για ταινία βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι στην ιστορία του εγχώριου box office. Ποιο είναι από πάνω του; Η ταινία Super Mario Bros. Movie με $146.3 εκατ. δολάρια, η οποία επίσης αποτελεί την 2η πιο επιτυχημένη σε εισπράξεις ταινία του 2023 γενικότερα, με $1.36 δισεκατομμύρια.

Συνολικά, η ταινία επίσης σπάει τα ταμεία με εισπράξεις που ξεπερνούν τα $130 εκατομμύρια, την ώρα που η ταινία γυρίστηκε με budget ύψους $20 εκατομμυρίων

Επιπλέον, κατόρθωσε το μεγαλύτερο εμπορικό άνοιγμα horror ταινίας για το 2023 παγκοσμίως, ξεπερνώντας το The Nun 2 ($88.1 εκατ.), ενώ έκανε και το τρίτο καλύτερο άνοιγμα του είδους στις ΗΠΑ, πίσω από τα IT και It: Chapter 2

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δύσμοιρου σεκιούριτι που περνάει μια εφιαλτική βάρδια στην πιτσαρία του Φρέντι υποδύεται ο Josh Hutcherson των Hunger Games. Στο ρόλο του "villain" της ταινίας ονόματι William Afton βρίσκουμε τον Matthew Lillard γνωστός από τις ταινίες Scooby Doo.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα animatronic πλάσματα του "Five Nights at Freddys" και τα ειδικά εφέ ανέλαβε το Jim Henson Studio που ειδικεύεται στον τομέα αυτόν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Emma Tammi, ενώ το cast συμπληρώνουν οι: Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Piper Rubio, και Elizabeth Lail.

Το Five Nights at Freddy's (Πέντε Νύχτες Στου Φρέντι) προβάλλεται στους ελληνικούθς κινηματογράφους.