Δείτε πόσα χρήματα έχει βγάλει το The Exorcist: Believer μέχρι σήμερα

Πέρασε ένα σημαντικό ορόσημο
22 Οκτωβρίου 2023 19:52
Δείτε πόσα χρήματα έχει βγάλει το The Exorcist: Believer μέχρι σήμερα

Η Universal Pictures έδωσε 400 εκατομμύρια δολάρια πριν από μερικά χρόνια για να αποκτήσει τα δικαιώματα του The Exorcist (Ο Εξορκιστής), αυτού του ιστορικού horror franchise, έτσι ώστε να ετοιμάσει μια νέα τριλογία. Η πρώτη ταινία της τριλογίας κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες στους κινηματογράφους, αλλά λόγω των αρνητικών κριτικών, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει πολλά χρήματα στο ντεμπούτο του.

Ωστόσο, πώς τα πηγαίνει πλέον η ταινία; Το The Exorcist: Believer παίζει στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο για περισσότερο από δύο εβδομάδες και μόλις ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική. Φαίνεται ότι οι κριτικές επηρέασαν την απόδοση της ταινίας στο box office και το δεύτερο Σαββατοκύριακό της είδε μια πτώση.

Μέχρι σήμερα, το Believer μετράει 54 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στην Αμερική και 53 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που σημαίνει ότι έχει συγκεντρώσει 107 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Universal Pictures. Να σας υπενθυμίσουμε ότι το The Exoricst: Believer είχε ως budget τα 30 εκατομμύρια δολάρια και αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό του.

Πρόκειται για την 2η ταινία του franchise που το καταφέρνει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τα έσοδα του πρώτου Εξορκιστή του 1973, το οποίο είχε γεμίσει τα ταμεία με 440 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγα λόγια για το The Exorcist: Believer

Η νέα υπόθεση Εξορκιστή φέρνει ξανά στο προσκήνιο την βραβευμένη με Όσκαρ Ellen Burstyn, η οποία επιστρέφει ως Chris McNeil, τη μητέρα της Megan που είχε δαιμονιστεί στην πρώτη ταινία του 1973. Πρωταγωνιστής όμως της ιστορίας αυτή τη φορά είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ, Leslie Odom Jr. (One Night in Miami) και πατέρας της μικρής Angela.

Η επίσημη σύνοψη του The Exorcist: Believer αναφέρει:

Έπειτα από τον θάνατο της εγκύου συζύγου του σε σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Victor Fielding (βραβευμένος με Tony και υποψήφιος για Oscar® Leslie Odom, Jr., One Night in Miami, Hamilton) μεγαλώνει μόνος του την κόρη τους, Angela (Lidya Jewett, Good Girls).

Όταν όμως η Angela και η φίλη της Katherine (η πρωτοεμφανιζόμενη Olivia Marcum), εξαφανίζονται στο δάσος, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς να θυμούνται τι τους συνέβη, πυροδοτείται μια αλυσίδα γεγονότων που θα αναγκάσει τον Victor να αντιμετωπίσει το ναδίρ του κακού και, μέσα στον τρόμο και την απελπισία του, να αναζητήσει το μοναδικό εν ζωή άτομο που έχει δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν: Την Chris MacNeil."

Το cast συμπληρώνουν και οι Linda Blair, Ellen Burstyn, Ann Dowd (Hereditary), Lidya Jewett (Nightbooks), Raphael Sbarge (Gaslit), Jennifer Nettles (The Righteous Gemstones) και Olivia Marcum. Ο David Gordon Green της νέας τριλογίας Halloween έγραψε το σενάριο, μαζί με τον Peter Sattler (Broken Diamonds).

Η δεύτερη ταινία ονομάζεται The Exorcist: Deceiver και αναμένεται να παίξει στους κινηματογράφους κάποια στιγμή μέσα στο 2025.

Tags: