Αμφιβολίες για το μέλλον του Exorcist: Deceiver και της νέας τριλογίας ταινιών

Αποχώρησε ο σκηνοθέτης David Gordon Green από το project
12 Ιανουαρίου 2024 01:27
Αμφιβολίες για το μέλλον του Exorcist: Deceiver και της νέας τριλογίας ταινιών

Σε μπελάδες μπήκε η παραγωγή της νέας τριλογίας του "Εξορκιστή" μετά και την απογοητευτική πορεία που σημείωσε η ταινία "The Exorcist: Believer" (Εξορκιστής: Ο Πιστός) στο box office. 

Η ταινία που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ένα μεγάλο και ακριβό ρίσκο για την Blumhouse, η οποία πόνταρε περί τα $400 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του franchise, με σκοπό να φτιάξει μια νέα τριλογία ταινιών την οποία ανέλαβε ο David Gordon Green, της πρόσφατης επιτυχημένης από εμπορικής -σχετικά- άποψης τριλογίας των Halloween.  Παρά τα άσχημα οικονομικά αποτέλεσματα για το εμβληματικό franchise ταινιών τρόμου, με μια συγκομιδή των $136.2 εκατομμυρίων παγκοσμίως, το "πράσινο φως" για το sequel με τίτλο "The Exorcist: Deceiver" δόθηκε σχεδόν άμεσα. 

Όμως το στοίχημα δεν τους βγήκε και για αυτόν τον λόγο ο David Gordon Green ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη σκηνοθετική καρέκλα του The Exorcist: Deceiver" και από το τιμόνι της τριλογίας γενικότερα, καθώς επέλεξε να εστιάσει σε μια άλλη παραγωγή του το "Nutcrackers" με τον Ben Stiller αλλά και στην 4η σεζόν της σειράς "The Righteous Gemstones" στην οποία είναι παραγωγός και ενίοτε σκηνοθέτης. 

Σα να μην έφτανε αυτό πλέον η Universal Pictures και η Blumhouse αναζητούν έναν νέο σκηνοθέτη για το "Deceiver", το οποίο αν και ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου του 2025, πλέον έχει αφαιρεθεί εντελώς από το πρόγραμμα κυκλοφοριών. Εάν θα τα καταφέρει η Blumhouse να βγάλει το sequel και να μην ακυρώσει εντελώς τη νέα τριλογία του Εξορκιστή αυτό μένει να φανεί. Πάντως τη θέση της στο πρόγραμμα πήρε η βιογραφική ταινία "Michael" για τον Michael Jackson σε σκηνοθεσία Antoine Fuqua. 

Λίγα λόγια για το The Exorcist: Believer

Η νέα υπόθεση του Εξορκιστή φέρνει ξανά στο προσκήνιο την βραβευμένη με Όσκαρ Ellen Burstyn, η οποία επιστρέφει ως Chris McNeil, τη μητέρα της Megan που είχε δαιμονιστεί στην πρώτη ταινία του 1973. Πρωταγωνιστής όμως της ιστορίας αυτή τη φορά είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ, Leslie Odom Jr. (One Night in Miami) και πατέρας της μικρής Angela.

Η επίσημη σύνοψη του The Exorcist: Believer αναφέρει: "Έπειτα από τον θάνατο της εγκύου συζύγου του σε σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Victor Fielding (βραβευμένος με Tony και υποψήφιος για Oscar® Leslie Odom, Jr., One Night in Miami, Hamilton) μεγαλώνει μόνος του την κόρη τους, Angela (Lidya Jewett, Good Girls).

Όταν όμως η Angela και η φίλη της Katherine (η πρωτοεμφανιζόμενη Olivia Marcum), εξαφανίζονται στο δάσος, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς να θυμούνται τι τους συνέβη, πυροδοτείται μια αλυσίδα γεγονότων που θα αναγκάσει τον Victor να αντιμετωπίσει το ναδίρ του κακού και, μέσα στον τρόμο και την απελπισία του, να αναζητήσει το μοναδικό εν ζωή άτομο που έχει δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν: Την Chris MacNeil."

Το cast συμπληρώνουν και οι Linda Blair, Ellen Burstyn, Ann Dowd (Hereditary), Lidya Jewett (Nightbooks), Raphael Sbarge (Gaslit), Jennifer Nettles (The Righteous Gemstones) και Olivia Marcum. Ο David Gordon Green της νέας τριλογίας Halloween έγραψε το σενάριο, μαζί με τον Peter Sattler (Broken Diamonds).