Το sequel του The Exorcist: Believer προχωράει παρά το ότι πάτωσε σε όλα τα επίπεδα

Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές
11 Οκτωβρίου 2023 08:51
Το sequel του The Exorcist: Believer προχωράει παρά το ότι πάτωσε σε όλα τα επίπεδα

Η αποδοχή που είχε το The Exorcist: Believer μέχρι τώρα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο όχι απλά δεν ήταν η αναμενόμενη για την Blumhouse Productions και τη Universal Pictures, αλλά θεωρείται πως σε ένα μεγάλο βαθμό ότι πάτωσε τόσο εμπορικά -με εισπράξεις αρκετά κάτω των αναμενόμενων- όσο και στις κριτικές. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το σκορ του στο Rotten Tomatoes όπου το κοινό του έδωσε "σάπια" βαθμολογία (Rotten) στο 58% και οι κριτικές είναι ακόμη πιο χαμηλά στο 23%. Παρόλη αυτή την αποδοχή, το ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter αποκαλύπτει ότι δεν έχει επηρεαστεί το πλάνο για το sequel του "Believer", το οποίο γνωρίζουμε ήδη ότι θα λέγεται "The Exorcist: Deceiver". 

Άλλωστε είναι πάρα πολλά τα $400 εκατομμύρια που δαπάνησαν οι δύο εταιρίες παραγωγής για τη διανομή της νέας τριλογίας ταινίας και έτσι θα συνεχίσουν ως έχει με σκοπό το "Deceiver" να βγει στην προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας στις 18 Απρίλιου 2025. Ωστόσο, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει βάσει πηγών κοντά στην παραγωγή ότι η δημιουργική προσέγγιση του The Exorcist: Deceiver θα αλλάξει αρκετά πριν πατήσει στο πλατό, κι ας έχει ήδη ένα πανέτοιμο σενάριο. 

Λίγα λόγια για το The Exorcist: Believer 

Η νέα υπόθεση Εξορκιστή φέρνει ξανά στο προσκήνιο την βραβευμένη με Όσκαρ Ellen Burstyn, η οποία επιστρέφει ως Chris McNeil, τη μητέρα της Megan που είχε δαιμονιστεί στην πρώτη ταινία του 1973. Πρωταγωνιστής όμως της ιστορίας αυτή τη φορά είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ, Leslie Odom Jr. (One Night in Miami) και πατέρας της μικρής Angela.

Η επίσημη σύνοψη του The Exorcist: Believer αναφέρει: "Έπειτα από τον θάνατο της εγκύου συζύγου του σε σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Victor Fielding (βραβευμένος με Tony και υποψήφιος για Oscar® Leslie Odom, Jr., One Night in Miami, Hamilton) μεγαλώνει μόνος του την κόρη τους, Angela (Lidya Jewett, Good Girls).

Όταν όμως η Angela και η φίλη της Katherine (η πρωτοεμφανιζόμενη Olivia Marcum), εξαφανίζονται στο δάσος, μόνο και μόνο για να επιστρέψουν τρεις μέρες αργότερα χωρίς να θυμούνται τι τους συνέβη, πυροδοτείται μια αλυσίδα γεγονότων που θα αναγκάσει τον Victor να αντιμετωπίσει το ναδίρ του κακού και, μέσα στον τρόμο και την απελπισία του, να αναζητήσει το μοναδικό εν ζωή άτομο που έχει δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν: Την Chris MacNeil."

Το cast συμπληρώνουν και οι Linda Blair, Ellen Burstyn, Ann Dowd (Hereditary), Lidya Jewett (Nightbooks), Raphael Sbarge (Gaslit), Jennifer Nettles (The Righteous Gemstones) και Olivia Marcum. Ο David Gordon Green της νέας τριλογίας Halloween έγραψε το σενάριο, μαζί με τον Peter Sattler (Broken Diamonds). 

Το The Exorcist: Believer θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 12 Οκτωβρίου.