Ο Εξορκιστής: Η αληθινή ιστορία πίσω από τα ουρλιαχτά της “δαιμονισμένης“ Linda Blair

Ένα χτύπημα στα γυρίσματα που πάλευε για χρόνια να ξεπεράσει
28 Οκτωβρίου 2023 14:00
Ο Εξορκιστής: Η αληθινή ιστορία πίσω από τα ουρλιαχτά της “δαιμονισμένης“ Linda Blair

Με αφορμή το Halloween που είναι η πιο “spooky” εποχή του χρόνου, αλλά και με την κυκλοφορία του The Exorcist: Believer (Ο Εξορκιστής: Πιστός) που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους πριν μερικές εβδομάδες, σε αυτό το άρθρο θα δούμε μαζί κάποια γεγονότα που είχαν συμβεί στην Linda Blair. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την ηθοποιό, ήταν το κορίτσι του πρώτου Εξορκιστή, η Regan, και φαίνεται ότι κάποια πράγματα από τα γυρίσματα θα της μείνουν αξέχαστα, όπως ο τραυματισμός στην σπονδυλική της στήλη.

Όπως είχε αποκαλύψει παλιότερα η Blair, είχε περάσει πάρα πολλά από τότε που γύρισε την πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, είχε σπάσει τη σπονδυλική της στήλη λόγω του τινάγματος που έκανε το κρεβάτι που ήταν ξαπλωμένη, για τις ανάγκες κάποιων σκηνών, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας. Αν έχετε παρακολουθήσει την ταινία, σίγουρα θα θυμάστε όλες αυτές τις εμβληματικές σκηνές με την Regan να βρίσκεται στο κρεβάτι “possessed” από τον δαίμονα.

Οι κραυγές που ακούμε από την Regan στην τελευταία σκηνή του Εξορκιστή, ήταν πραγματικές λόγω αυτού του χτυπήματος, με την παραγωγή να τις βάζει κανονικά μέσα στην τελική ταινία. Η Blair είχε δηλώσει ότι της είχαν συμβεί διάφορα περιστατικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά αυτό το χτύπημα την ταλάντευε για πολλά χρόνια.

Το κρεβάτι που ήταν ξαπλωμένη η Regan (Linda Blair) ήταν από ειδική κατασκευή που την πετούσε με μεγάλη δύναμη προς τα πάνω, έτσι ώστε να βεβαιωθεί η παραγωγή ότι θα ήταν πολύ αληθινές οι σκηνές (όπως πχ και εκεί που αιωρούνταν στον αέρα). Το κρεβάτι ήταν μηχανικό με ειδικό μηχανισμό που “πετούσε” την Regan με δύναμη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει τόσο σοβαρά που πεδευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε ένα σπάνιο βίντεο από τα γυρίσματα:

Από εκεί και πέρα, η ζωή της άλλαξε για πάντα, λες και αυτή η ταινία ήταν ο εφιάλτης της. Σε μια παλιότερη δήλωσή της είχε πει ότι μετά από αυτή την ταινία, δεν ήταν ποτέ ίδια. Το θέμα με τη σπονδυλική στήλη που υπέστη στα γυρίσματα εξελίχθηκε λίγο αργότερα σε σκολίωση.

Μετά από χρόνια, η Linda Blair επέβαινε σε μία μηχανή-μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να πέσει και για άλλη μια φορά να τραυματιστεί στην πλάτη, ενώ σε μία άλλη συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι δυσκολεύτηκε πολύ να “ζήσει” μετά τον απόηχο του Εξορκιστή. Η ηθοποιός είχε δηλώσει:

Ο τραυματισμός στην πλάτη μου ήταν πολύ πιο σοβαρός απ’ όσο φανταζόμουν και πραγματικά όλο αυτό με επηρέασε αρνητικά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ιστορία της δε σταματάει εδώ, καθώς όπως είχε μεταφέρει, ακόμη και δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας εξακολουθούσε να υποφέρει από τους πόνους στη μέση και στην πλάτη. Ακόμα και σήμερα πηγαίνει για καθημερινό περπάτημα και κάνει διάφορες δραστηριότητες, παρόλο που είχε επισκεφθεί ειδικούς και έφτιαξαν το θέμα της υγείας της.

Έτσι, φαίνεται ότι οι κραυγές που έβγαζε στο τέλος του Εξορκιστή ήταν πραγματικές και όχι μέσα στο σενάριο, καθώς η ηθοποιός υπέφερε από τους πόνους.

Tags: