Το The Exorcist: Believer είχε το μεγαλύτερο ντεμπούτο σε ολόκληρο το franchise

Και ακόμα δεν έπαιξε σε πολλές χώρες
09 Οκτωβρίου 2023 16:12
Το The Exorcist: Believer είχε το μεγαλύτερο ντεμπούτο σε ολόκληρο το franchise

Το The Exorcist: Believer (Ο Εξορκιστής: Πιστός) πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, η νέα ταινία της Universal Pictures παίζει ήδη σε Αμερική και άλλες περιοχές. Πως τα πήγε, όμως, για το πρώτο της σαββατοκύριακο η ταινία τρόμου του David Gordon Green;

Ο νέος Εξορκιστής είχε το μεγαλύτερο άνοιγμα από ολόκληρο το franchise που μετράει 50 ολόκληρα χρόνια συγκεντρώνοντας 45 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στις χώρες που προβάλλεται, ένα νούμερο πολύ μεγαλύτερο για παράδειγμα από το Exorcist: The Beginning που είχε συγκεντρώσει 18 εκατ. Η ταινία, μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες από την προβολή της, κατάφερε τα έσοδα των 27 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Για την ιστορία, το The Exorcist του 1973 είχε έσοδα τα 1.9 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη εβδομάδα του, αλλά είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 441.3 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Η πρεμιέρα του νέου Εξορκιστή άλλαξε στην Αμερική και σε άλλες χώρες, γιατί «έπεφτε» μαζί με την ταινία της Taylor Swift. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για ορισμένες περιοχές, αφού στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες θα κάνει πρεμιέρα στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Το The Exorcist: Beliver έχει αυτή τη στιγμή 22% στο Rotten Tomatoes από 186 κριτικές και 59% από 500+ κριτικές από το κοινό.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το The Exorcist: Believer είναι το πρώτο μέρος από μία ολοκαίνουργια τριλογία που ετοιμάζει η Universal Pictures, με τον David Gordon Green της τελευταίας Halloween τριλογίας να έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη σκηνοθεσία του Believer.

Πάτωσε το The Exorcist: Believer στο Rotten Tomatoes

Η επίσημη σύνοψη του The Exorcist: Believer αναφέρει:

Μετά τον τραγικό θάνατο της εγκύου συζύγου του στον φονικό Σεισμό στην Αϊτή πριν από 12 χρόνια, ο Βίκτορ Φίλντινγκ έχει μεγαλώσει μόνος του την κόρη τους Άντζελα. Αλλά όταν η Άντζελα και η φίλη της Κάθριν εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες μετά χωρίς καμία ανάμνηση του τι συνέβη, ξεκινάει μία σειρά από αλυσιδωτά γεγονότα που θα αναγκάσουν τον Βίκτορ να αντιμετωπίσει το απόλυτο κακό και, μέσα στην απόγνωση και τον τρόμο του, να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ.

Η νέα ταινία έρχεται σε παραγωγή της Blumhouse και έχει πρωταγωνιστές τους Ellen Burstyn, Jennifer Nettles, Leslie Odom Jr., Ann Dowd, Olivia Marcum, Raphael Sbarge, Lidya Jewett, E.J. Bonilla, Antoni Corone και Linda Boston.

Το The Exorcist: Believer θα παίξει στους κινηματογράφους της Ελλάδας στις 12 Οκτωβρίου.