Saw X: Ποια είναι η μέχρι στιγμής πορεία του στο box office;

Το 10ο κεφάλαιο του Saw έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και εντυπώσεις
16 Οκτωβρίου 2023 23:05
Saw X: Ποια είναι η μέχρι στιγμής πορεία του στο box office;

Το Saw X κατά έναν αναπάντεχο τρόπο έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και εντυπώσεις από το κοινό, αν κρίνουμε από το σκορ του στο Rotten Tomatoes. Το 10ο κεφάλαιο των ταινιών τρόμου "Σε Βλέπω" έχει πάρει την στάμπα "Fresh" με 80% σκορ στους κριτικούς και 90% στα κοινά, ένα κατόρθωμα που δείχνει πως αρέσει γενικώς και δεν έχει διχάσει τους fans. 

Πώς τα πηγαίνει όμως στην εμπορική του πλευρά; Το Saw X όπως μαθαίνουμε έχει ξεπεράσει τα $72 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως και έχει ξεπεράσει επίσης τόσο το "Spiral: The Book of Saw" όσο και το Saw VI στα συνολικά τους έσοδα στο box office. 

Με απλά λόγια σημαίνει ότι είναι μια αρκετά καλή επιτυχία για το στούντιο της Lionsgate μιας και το Saw X γυρίστηκε με ένα budget των $13 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή έβαλε περίπου πέντε φορές το κόστος του σε έσοδα. Αυτό το καθιστά αυτομάτως και σε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του διάσημου franchise horror ταινιών. 

Στο Saw X πρωταγωνιστούν και οι Renata Vaca (Midnight Family), Paulette Hernandez (Crown of Tears), Joshua Okamoto (Control-Z), Octavio Hinojosa (Come Play With Me), Synnøve Macody Lund (Ragnarok), Steven Brand (The Sandman) και Michael Beach (Dahmer).

Η περίληψη του Saw X αναφέρει: Ο John Kramer (Tobin Bell) επιστρέφει. Το πιο ανησυχητικό επεισόδιο του SAW εξερευνά ακόμη το ανείπωτο κεφάλαιο του πιο προσωπικού παιχνιδιού του Jigsaw. Ανάμεσα στα γεγονότα του SAW I και II, ένας άρρωστος και απελπισμένος Τζον ταξιδεύει στο Μεξικό για μια επικίνδυνη και πειραματική ιατρική διαδικασία με την ελπίδα μιας θαυματουργής θεραπείας για τον καρκίνο του - μόνο για να ανακαλύψει ότι ολόκληρη η επέμβαση είναι μια απάτη με σκοπό την εξαπάτηση των πιο ευάλωτων.

Οπλισμένος με έναν καινούργιο σκοπό, ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος επιστρέφει στη δουλειά του, αντιστρέφοντας την κατάσταση προς τους απατεώνες με τον χαρακτηριστικό, σπλαχνικό τρόπο μέσα από δόλιες, διαταραγμένες και ευρηματικές παγίδες.

Το Saw X προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες. 

Tags: