O Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ εξομολογείται: “Έπρεπε να κάνω άθλια πράγματα“ στην ταινία “Κόναν ο Βάρβαρος“

Αποκαλύπτει ότι δάγκωσε ένα νεκρό γύπα για τις ανάγκες των γυρισμάτων
14 Οκτωβρίου 2023 15:45
O Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ εξομολογείται: “Έπρεπε να κάνω άθλια πράγματα“ στην ταινία “Κόναν ο Βάρβαρος“

Τρανταχτές αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες που έζησε στα γυρίσματα της ταινία "Κόναν Ο Βάρβαρος", αποκάλυψε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Schwarzenegger) μέσα από το νέο του βιβλίο αυτοβοήθειας, το οποίο περιέχει και αρκετά απομνημονεύματα. 

Στο βιβλίο "Be Useful: Επτά Εργαλεία για τη ζωή" ο θρυλικός χολιγουντιανός σταρ του Χόλιγουτν θυμάται μερικά από τα θεότρελα πράγματα που του ζητήθηκαν να κάνει για να ερμηνεύσει μερικός από τους πιο εμβληματικούς κινηματογραφικούς του ρόλους. Μακράν όμως η πιο αηδιαστική και τρελή ιστορία του, ήταν από την ταινία Conan the Barbarian του 1982, όπου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έπρεπε να δαγκώσει ένα αληθινό νεκρό όρνεο

Αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζον Μίλιους (John Milius) τον ανάγκασε να κάνει ένα σωρό "άθλια πράγματα" στο πλαίσιο των γυρισμάτων. "Έπρεπε να μάθω να ιππεύω άλογα, καμήλες και ελέφαντες. Έμαθα πως να πηδάω από μεγάλους βράχους, πως να σκαρφαλώνω, πως να ισορροπώ σε σχοινιά και πως να πέφτω από μεγάλο ύψος. Ουσιαστικά πήγαινα σε ένα άλλο επαγγελματικό σχολείο, αυτό για επίδοξους ήρωες δράσης." γράφει χαρακτηριστικά.  

Μετά αρχίζει να περιγράφει τα άθλια πράγματα που έπρεπε να κάνει υπό τις οδηγίες του Milius:

"Συν τις άλλοις, μετά ο Milius με έβαζε να κάνω κάθε είδους τρομερές μαλ**ίες. Σύρθηκα μέσα σε βράχια, τη μία λήψη μετά την άλλη, μέχρι να ματώσουν οι πήχεις μου. Έτρεχα από άγρια σκυλιά που κατάφεραν να με πιάσουν και να με τραβήξουν σε έναν θάμνο με αγκάθια. Δάγκωσα έναν αληθινό, νεκρό γύπα που χρειαζόταν να πλένω το στόμα μου με οινόπνευμα μετά από κάθε λήψη. (Η PETA θα έκανε πάρτι με αυτό το θέμα). Σε μια από τις πρώτες μέρες των γυρισμάτων, έπαθα ένα σκίσιμο στην πλάτη μου που απαιτούσε σαράντα ράμματα".

Αυτό που θέλει να περάσει όμως στο βιβλίο του ο Σβαρτσενέγκερ ήταν ότι παρά τις όποιες κακουχίες πέρασε στα γυρίσματα του "Κόναν ο Βάρβαρος", δεν ήταν αρκετές για να τον κάνουν να τα παρατήσει. Ούτε και να τον αποτρέψουν από το να παίξει στο sequel του 1984 με τίτλο "Κόναν ο Καταστροφέας" (Conan the Destroyer), παρόλο που σε αυτή ο σκηνοθέτης ήταν ο Richard Fleischer και όχι ο John Milius. 

Σε μερικές άλλες τρελές ιστορίες από την καριέρα του στα χολιγουντιανά πλατό αναφέρεται στην περίπτωση που έπρεπε να χειρίζεται όπλα χωρίς να βλέπει για τις ανάγκες του "Εξολοθρευτή". Στο The Terminator του James Cameron έπρεπε να εκτελεί όλα τα stunts με τα όπλα του έχοντας δεμένα τα μάτια.

"Στον "Εξολοθρευτή" έπρεπε να γίνω μηχανή: να δέσω τα μάτια μου μέχρι να μπορώ να κάνω κάθε κόλπο με όπλα με κλειστά μάτια και να ρίχνω τόσες σφαίρες στο πεδίο βολής που δεν ανοιγόκλεινα πια τα μάτια μου όταν πυροβολούσε το όπλο μου", γράφει ο Σβαρτσενέγκερ. 

Στο Terminator 2 έκανα τόσες φορές εξάσκηση για να οπλίζω το shotgun περιστρέφοντάς το που οι αρθρώσεις των χεριών μου ματώνουν για μερικά δευτερόλεπτα στη σκηνή. Δεν παραπονέθηκα.