Πέθανε ξαφνικά η συντελέστρια των Star Wars σειρών “Ahsoka“ και “Mandalorian“, Shawna Trpcic

Σε ηλικία 56 ετών
09 Οκτωβρίου 2023 00:03
Πέθανε ξαφνικά η συντελέστρια των Star Wars σειρών “Ahsoka“ και “Mandalorian“, Shawna Trpcic

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά η Shawn Trpcic σε ηλικία 56 ετών, όντας η ενδυματολόγος που επηρέασε βαθύτατα το αντίστοιχο κομμάτι της σε εμβληματικές σειρές του Star Wars όπως το The Mandalorian, το The Book of Boba Fett και πρόσφατα την "Ahsoka". 

Τον θάνατό της επιβεβαίωσε το Costume Designer's Guild σε ανακοίνωσή του στο Instagram γράφοντας μεταξύ άλλων: "Η Shawna ήταν μια από τις σημαντικότερες ενδυματολόγους επιστημονικής φαντασίας στο Χόλιγουντ - μια δημιουργική δύναμη, μια έμπιστη συνεργάτης και ένα ευχάριστο πρόσωπο για τους φίλους και τους συναδέλφους της. Ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας Star Wars/Lucasfilm, καθώς και της κοινότητας των ενδυματολόγων και της συντεχνίας ενδυματολόγων".

Στο StarWars.com, ο Dave Filoni έγραψε για τον θάνατό της: "Η Shawna αγαπούσε και εκτιμούσε βαθιά το Star Wars. Μπορείτε να το δείτε αυτό σε κάθε δουλειά που έκανε μαζί μας. Της άρεσαν τα πάντα όταν ήταν μέρος αυτών των ιστοριών, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με τους θαυμαστές και της συμμετοχής της σε αυτή την κοινότητα. Αισθάνομαι ότι ήταν πάντα μέρος του Star Wars. Τα κοστούμια της αφηγούνται μια ιστορία, παρέχοντας την υπόνοια μιας βιωματικής εμπειρίας που συνέβη πριν γυρίσουν οι κάμερες. Μου άρεσε να συνεργάζομαι με τη Shawna και θα μου λείψει η παρουσία της".

Προσφάτως, η Trpcic κατάφερε να αποσπάσει μια υποψηφιότητα για Emmy Καλύτερης Ενδυματολογίας σε Sci-fi/Fantasy έργο για την δουλειά της στο "The Mandalorian". Γενικότερα είχε λάβει τρεις Emmy υποψηφιότητας και κέρδισε δύο Costume Designer Guild Awards.

Συνήθιζε να κρύβει διάφορα easter eggs στα κοστούμια χαρακτήρων που σχεδίαζε κάτι που έκανε από τη 2η σεζόν του Mandalorian που ήταν η πρώτη της δουλειά στο σύμπαν. Μάλιστα, στήθηκε ένα GoFundMe για να βοηθηθεί η οικογένειά της και τα δύο της παιδιά, για τα έξοδα της κηδείας της.