Έκπληξη: Ο Hayao Miyazaki τελικά δεν αποσύρεται με το The Boy and The Heron

Μια ακόμη φορά που δεν θα είναι η τελευταία του ταινία, αλλά ήταν να είναι η τελευταία του
09 Σεπτεμβρίου 2023 15:09
Έκπληξη: Ο Hayao Miyazaki τελικά δεν αποσύρεται με το The Boy and The Heron

Μόλις μερικά 24ωρα μετά την πρεμιέρα του πρώτου trailer του "The Boy and The Heron" της νέας ταινίας του Hayao Miyazaki που είχε διαφημιστεί εξ αρχής ως η τελευταία του θρυλικού Ιάπωνα δημιουργού, μαθαίνουμε ότι τελικά μάλλον δεν ισχύει αυτός ο ισχυρισμός. 

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας της ταινίας στη Δύση στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ο Junichi Nishioka του Studio Ghibli έκανε μια δήλωση που διέψευσε πρακτικά το...μισό μάρκετινγκ του The Boy and the Heron. 

Μιλώντας στο CBC News, ο Nishioka αποκάλυψε ότι τελικά ο Miyazaki δεν αποσύρεται με αυτή την ταινία και πως επιστρέφει στο γραφείο του κιόλας με πολλές ιδέες κατά νου. 

"Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ίσως να είναι η τελευταία του ταινία, αλλά ο ίδιο του δεν αισθάνεται καθόλου έτσι. Ήδη δουλεύει σε μερικές νέες ιδές που έχει για μια νέα ταινία. Έρχεται στο γραφείο του κάθε μέρα και κάνει το ίδιο. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να ανακοινώσει καν την απόσυρσή του. Θα συνεχίσει να εργάζεται όπως έκανε πάντα" 

Εκτός από το ότι δε θα είναι -μάλλον- η τελευταία ταινία του, ο 82χρονος θρυλικός σκηνοθέτης ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο Miyazaki έχει ανακοινώσει πολλές φορές την "απόσυρσή" του από τον κινηματογράφο. 

Το ίδιο είχε κάνει μετά τις κυκλοφορίες του "Princess Mononoke" το 1997, του "Spirited Away" το 2001 και το 2013 με το "The Wind Rises", εκεί όπου είχε πει μάλιστα ότι "βλέπει στα σοβαρά" μια ζωή πέραν από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων. Η 10ετής απουσία του από τις ταινίες -αν εξαιρέσουμε το μικρού μήκους Boro the Caterpillar του 2018- ερμηνεύτηκε από πολλούς ότι πράγματι αυτή θα είναι και η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του Miyazaki. 

Η ιστορία του The Boy and the Heron έχει να κάνει με ένα νεαρό αγόρι ονόματι Mahito που νοσταλγεί την μητέρα του, η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Τόκιο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας ερωδιός που μιλάει του αποκαλύπτει ότι η μητέρα του είναι ακόμη ζωντανή. Έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια αναζήτησής της σε έναν κόσμο που οι νεκροί και οι ζωντανοί μοιράζονται μεταξύ τους. "Εκεί που ο θάνατος βρίσκει μια νέα αρχή" αναφέρει αινιγματικά το trailer, το οποίο ντύνεται μουσικά από το soundtrack που γράφει ο Joe Hisaishi, συχνός συνεργάτης του Miyazaki. 

Το The Boy and The Heron θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους των ΗΠΑ από τις 8 Δεκεμβρίου, ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμα επίσημα πότε θα προβληθεί στην Ελλάδα.