Συγκινεί το trailer για την τελευταία ταινία του Hayao Miyazaki, “The Boy and the Heron“

Και όχι μόνο επειδή σας θυμίζει ότι θα είναι το τελευταίο του δημιούργημα
06 Σεπτεμβρίου 2023 21:46
Συγκινεί το trailer για την τελευταία ταινία του Hayao Miyazaki, “The Boy and the Heron“

Ο Hayao Miyazaki έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι η επερχόμενη ταινία του θα είναι και η τελευταία της καριέρας του, μαζί με το εμβληματικό Studio Ghibli. Tώρα το στούντιο μαζί με την εταιρία διανομής GKIDS κυκλοφόρησαν ένα πρώτο trailer για το "The Boy and The Heron" όπως θα ονομάζεται το κύκνειο άσμα του Miyazaki στον χώρο του animation, o οποίος αναμφίβολα έγραψε με χρυσά γράμμα το όνομά του εκεί. 

Πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχικά το Studio Ghibli είχε αποφασίσει να μην προωθήσει με κανένα διαφημιστικό υλικό -ή παραδοσιακή μέθοδο- την ιστορική τελευταία ταινία του Miyazaki. Ούτε σύνοψη, ούτε εικόνα, ούτε trailer ούτε καν το voice cast που θα δανείσουν τις φωνές τους δεν είχε μαθευτεί πριν την ιαπωνική του πρεμιέρα, ούτως ώστε το κοινό να την παρακολουθήσει χωρίς προκαταλήψεις. Όπως φαίνεται όμως, αυτό ίσχυε μόνο για την προβολή του στην Ιαπωνία που έγινε τον περασμένο Ιούλιο. 

Εδώ στη Δύση παίρνουμε μια πρώτη, όσο πρέπει γεύση από το πανέμορφο, συγκινητικό και φιλοσοφικό ταξίδι που ετοιμάζει για τους fans του ο σκηνοθέτης των "Spirited Away", "Howl's Moving Castle" και "Princess Mononoke".

Η ιστορία του The Boy and the Heron έχει να κάνει με ένα νεαρό αγόρι ονόματι Mahito που νοσταλγεί την μητέρα του, η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Τόκιο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας ερωδιός που μιλάει του αποκαλύπτει ότι η μητέρα του είναι ακόμη ζωντανή. Έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια αναζήτησής της σε έναν κόσμο που οι νεκροί και οι ζωντανοί μοιράζονται μεταξύ τους. "Εκεί που ο θάνατος βρίσκει μια νέα αρχή" αναφέρει αινιγματικά το trailer, το οποίο ντύνεται μουσικά από το soundtrack που γράφει ο Joe Hisaishi, συχνός συνεργάτης του Miyazaki. 

Δείτε το teaser trailer του The Boy and The Heron

Να αναφέρουμε ότι η ταινία θα ανοίξει την αυλαία του Toronto Film Festival 2023 την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. 

Το The Boy and The Heron θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους των ΗΠΑ από τις 8 Δεκεμβρίου, ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμα επίσημα πότε θα προβληθεί στην Ελλάδα.