Σαρώνει σε εισπράξεις παγκοσμίως το The Boy and the Heron του Hayao Miyazaki

Συγκινεί και ξεπερνάει ορόσημα η νέα ταινία του Studio Ghibli
16 Ιανουαρίου 2024 23:59
Σαρώνει σε εισπράξεις παγκοσμίως το The Boy and the Heron του Hayao Miyazaki

Η νέα ταινία του θρυλικού παραμυθά Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki) με τίτλο "The Boy and the Heron" σαρώνει στο box office σε εισπράξεις σε όλον τον κόσμο σύμφωνα και με τα νεότερα στοιχεία. 

Χωρίς καν να έχει γίνει μια μεγάλη μάρκετινγκ καμπάνια και η όλη προώθησή του να έχει γίνει με εξαιρετικά λιτό τρόπο όλον αυτόν τον καιρό, το "Αγορί και ο Ερωδιός" κατάφεραν να συγκινήσουν το σινεφίλ κοινό, με αποτέλεσμα να ξεπερνάει πλέον τα $151 εκατομμύρια σε εισπράξεις παγκοσμίως. Από αυτά τα $41 εκατομμύρια προέρχονται από τους κινηματογράφους των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ένα ανταγωνισμός με άλλες μεγαλύτερες παραγωγές όπως το "Wonka" τις τελευταίες εβδομάδες λόγω και των εορτών, ενώ τα $55 εκατομμύρια εξ αυτών είναι οι εισπράξεις από τις ιαπωνικές αίθουσες. 

Και όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς καν να κκυκλοφορήσει ένα trailer για τις πρώτες του προβολές στην Ιαπωνία. Η ταινία σταδιακά προβάλλεται σε περισσότερες χώρες και μέσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα όπου θα προβάλλεται από τη 1 Φεβρουαρίου 2024.

Μέχρι σήμερα διατηρεί ένα τρομερά υψηλό βαθμολογικό σκορ στο 97% στο Rotten Tomatoes, κάτι που αποτελεί ένα δέιγμα τόσο της φήμης του Hayao Miyazaki ως σκηνοθέτη όσο και της ποιότητας της ταινίας. 

Ακολουθεί η πλοκή της ταινίας:

Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας. Το αγόρι στο νέο κόσμο κάνει ουσιαστικούς φίλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του, και συναντά τον δημιουργό του κόσμου.

Τη φωνή τους δανείζουν οι Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura, Shōhei Hino, Ko Shibasaki και Takuya Kimura.

Το The Boy and the Heron (Το Αγόρι και ο Ερωδιός) θα παίζει στους ελληνικούς κινηματογράφους από την 1η του Φεβρουαρίου.