Ο Chad Stahelski των John Wick σε νέες δηλώσεις για την ταινία Ghost of Tsushima

Μίλησε επίσης και για την ταινία Rainbow Six όπου συμμετέχει
31 Αυγούστου 2023 15:47
Ο Chad Stahelski των John Wick σε νέες δηλώσεις για την ταινία Ghost of Tsushima

Ο σκηνοθέτης των John Wick ταινιών, Chad Stahelski είναι αναμφίβολα ένα πολύ καυτό όνομα του Χόλιγουντ πίσω από τις κάμερες και ένα από τα πιο αποδεδειγμένα ταλαντούχα εκεί έξω. Και μπορεί να ψάχνει τρόπους για να κάνει το John Wick 5 πραγματικότητα χωρίς να "κοροϊδεύει" τους fans, όπως λέει, αλλά εμπλέκεται και σε άλλα πού ενδιαφέροντα projects. 

Ένα από αυτά είναι η επερχόμενη ταινία του Ghost of Tsushima, που θα βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Sucker Punch Productions για το οποίο έκανε νέες δηλώσεις στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Happy Sad Confused Podcast. Εκεί, ενώπιον του Josh Horowitz αποκάλυψε ότι ο ίδιος του δεν είναι καθόλου gamer, πως δεν έχει κανένα παιχνίδι στην κατοχή του και πως "δεν ξέρει καν να ανοίγει ένα PlayStation". 

Συζητώντας πως τα videogames έχουν επηρεάσει την δημιουργική του προσέγγιση στις σκηνές μάχης των ταινιών του, παραδέχτηκε ότι προτιμάει να βλέπει άλλους να τα παίζουν και να απολαμβάνει την ιστορία -κάτι που στη βιομηχανία του σινεμά είναι συχνό φαινόμενο. 

Μίλησε με πάθος και λατρεία για το ότι αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του Ghost of Tsushima μιας και "είναι ένα από τα λατρεμένα του projects". Ανέφερε όμως ότι η διασκευή αυτή έχει τις δυσκολίες της μιας και "πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα βιντεοπαιχνίδια που έγιναν ποτέ, οπότε είναι μεγάλη πρόκληση το να μην κάνεις λιγότερα από όσα έκαναν τα παιδιά της Sucker Punch."

Όσο για το πώς θα προσεγγίσει την ταινία, ο Stahelski είπε ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα αμιγώς ασιατικό cast ηθοποιών και να μην βασιστεί εντελώς στην αγγλική γλώσσα. "Είναι μια φανταστική ιστορία. Ένας απίθανος μύθος που έχει κάποιες πολύ πολύ συγκεκριμένες συνδέσεις με την ιαπωνική μυθολογία, όμως παράλληλα είναι μια ιστορία που νομίζω ότι υπερβαίνει κάθε είδους εθνικότητα." είπε χαρακτηριστικά ο Stahelski.

Φαίνεται όμως ότι τόσο το Ghost of Tsushima όσο και η ταινία Rainbow Six που συμμετέχει δεν βρίσκονται υπό ανάπτυξη με ενεργό τρόπο, λέγοντας κιόλας για το δεύτερο ότι "βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι σχετικά με την ανάπτυξη του Rainbow Six". 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του Stahelski προ μερικών μηνών είχε αναφέρει ότι υπάρχουν σκέψεις για spinoffs ή sequels εντός του σύμπαντος του Ghost of Tsushima.

Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει να γράψει ο Takashi Doscher για τον ιδιαίτερα πετυχημένο τίτλο της Sucker Punch Productions, που έχει πουλήσει πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα. Σε άλλη του συνέντευξη ο Stahelski είχε δηλώσει ότι θα ήθελε όλη η ταινία να είναι στα ιαπωνικά

Αυτή είναι η 3η ταινία που βασίζεται σε αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation, μετά την ταινία "Uncharted" με τους Tom Holland και Mark Wahlberg και την επερχόμενη ταινία "Death Stranding" που επιβλέπει ο Hideo Kojima. 

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η σειρά του Horizon Zero Dawn του Netflix θα είναι prequel στα γεγονότα του παιχνιδιού, αντί για μια πιστή μεταφορά της ιστορίας του παιχνιδιού. Παράλληλα, η σειρά God of War της Amazon αναμένεται να είναι πιστή στην πλοκή του παιχνιδιού της Santa Monica Studio με τους Kratos και Atreus. 

Παράλληλα, αναμένεται η 2η σεζόν της σειράς The Last of Us του HBO, ενώ πρόσφατα έκανε ντεμπούτο η σειρά Twisted Metal για το Peacock