God of War σειρά: Η Amazon υπόσχεται να “κρατήσει όλες τις αξίες του παιχνιδιού“

Νέες δηλώσεις από στέλεχος της Sony Pictures TV για την live-action σειρά God of War
06 Φεβρουαρίου 2023 23:57
God of War σειρά: Η Amazon υπόσχεται να “κρατήσει όλες τις αξίες του παιχνιδιού“

Νέες δηλώσεις από στέλεχος της Sony Pictures διαβεβαιώνουν πως η σειρά God of War της Amazon θα παραμείνει πιστή στο βιντεοπαιχνίδι της Santa Monica Studio

Πρόκειται για μια εκ νέου διατύπωση των υποσχέσεων που είχε δώσει η Amazon για τη διασκευή του λατρεμένου και best-seller τίτλου του PlayStation.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Sony Pictures TV, Katherine Pope μίλησε στο Deadline και αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά πως η ιστορία του θα παραμείνει πιστή στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι. 

"Γνωρίζω αρκετά καλά το παιχνίδι και είμαι τόσο εντυπωσιασμένος με αυτό που ήδη κάνουν όσον αφορά την ανάπτυξη αυτού του κόσμου και την επέκτασή του, διατηρώντας όλες τις αξίες του παιχνιδιού, αλλά και επεκτείνοντάς το έτσι ώστε αν δεν γνωρίζεις το παιχνίδι, να εξακολουθεί να είναι μια πραγματικά ικανοποιητική σειρά από μόνη της" είπε χαρακτηριστικά η Pope. 

Παραδέχτηκε όμως ότι η live-action σειρά του God of War βρίσκεται ακόμη σε "πρώιμα στάδια" ανάπτυξης. Η τεράστια επιτυχία της σειράς The Last of Us του HBO, έγινε το παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει να γίνονται αυτές οι σειρές και ο πήχης αλλά και οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλά από τους fans. Μένει να δούμε εάν θα τις φτάσει. 

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη σειρά God of War

Από την επίσημη σύνοψη που δόθηκε στη δημοσιότητα μαθαίνουμε ότι η πλοκή θα βασίζεται στο reboot του God of War του 2018 και έτσι θα δούμε τον Kratos να αυτοεξορίζεται στο σκανδιναβικό βασίλειο του Midgard, θέλοντας να αφήσει πίσω του το αιματοβαμμένο του παρελθόν ως ο Έλληνας Θεός του Πολέμου. Έτσι θα δούμε λοιπόν τον Κράτος και τον Ατρέα για πρώτη φορά σε live-action.

"Όταν η αγαπημένη του σύζυγος πεθαίνει, ο Κράτος ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι με τον αποξενωμένο γιο του για να σκορπίσει τις στάχτες της από την υψηλότερη κορυφή -την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του. Σύντομα ο Κράτος συνειδητοποιεί ότι το ταξίδι είναι μια μεταμφιεσμένη επική περιπέτεια, η οποία θα δοκιμάσει τους δεσμούς μεταξύ πατέρα και γιου και θα αναγκάσει τον Κράτος να πολεμήσει νέους θεούς και τέρατα για τις τύχες του κόσμου."

Ο Rafe Judkins, δημιουργός της σειράς "The Wheel of Time" -επίσης της Amazon, αναλαμβάνει ως ηγέτης του project και showrunner, ενώ οι υποψήφιοι για Όσκαρ, Mark Fergus και Hawk Ostby (των Children of MenIron Man και The Expanse) ανέλαβαν το σενάριο του τηλεοπτικού God of War. 

Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι τρεις προαναφερθέντες, ενώ και ο Cory Barlog θα είναι εκτελεστικός παραγωγός, όντας ο δημιουργός του God of War (2018). Παρόμοια θέση δόθηκε στον Neil Druckmann της Naughty Dog στη σειρά The Last of Us, όντας ο δημιουργός του παιχνιδιού. Την παραγωγή ανέλαβαν οι Sony Pictures TelevisionPlayStation Productions και Amazon Studios.

Ποιοι θα παίζουν;

Ακόμη είναι πολύ νωρίς να μάθουμε για το casting και ποιοι ηθοποιοί θα παίξουν τον Kratos και τον Atreus στη σειρά της Amazon. Πάντως ο Christopher Judge που είναι ο Kratos των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς χαρίζει τη φωνή του και κάνει το motion capture, έχει βάλει ήδη υποψηφιότητα μέσα από τα social media

Η Amazon μπαίνει, λοιπόν, και αυτή στο παιχνίδι των live-action διασκευών βιντεοπαιχνιδιών σε συνεργασία με τη Sony Pictures καθώς ένα ακόμη μεγάλο αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation αποκτά σειρά πέραν των The Last of Us του HBOTwisted Metal του Peacock, Horizon Zero Dawn του Netflix. 

Επίσης στα σκαριά έχει τη σειρά Fallout της Bethesda δια χειρός Lisa Joy και Jonathan Nolan, δημιουργών του Westworld, τη νέα σειρά Tomb Raider και μια για το Mass Effect της Bioware και το Warhammer 40K

Πότε κυκλοφορεί η σειρά God of War;

Καμία πληροφορία δεν δόθηκε για το πότε θα έρθει στις οθόνες μας η σειρά God of War, ούτε κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας.