Ο Tom Holland για τη μάχη με τον αλκοολισμό: “Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο πέρα από το να πίνω“

Νηφάλιος εδώ και ενάμιση χρόνο δηλώνει ο 27χρονος ηθοποιός της Marvel
12 Ιουλίου 2023 14:24
Ο Tom Holland για τη μάχη με τον αλκοολισμό: “Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο πέρα από το να πίνω“

Στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Tom Holland στο podcast του Jay Shetty ειπώθηκαν πολλά για τον ίδιο και ειδικά για την προσωπική του ζωή, πως αντιμετωπίζει τα φώτα του Χόλιγουντ, αλλά και για την πρόσφατη μάχη που έδωσε και συνεχίζει να δίνει με τον αλκοολισμό. 

Την αποκάλυψη ότι είναι εδώ και ενάμιση χρόνο νηφάλιος έκανε δημόσια τον περασμένο Μάιο, μόνο που τώρα, ο σταρ των Spider-Man ταινιών, μιλάει για πρώτη φορά σε βάθος για την άσχημη εκείνη περίοδο της ζωής του. Ξεκίνησε μιλώντας ότι τα είχε τσούξει τον Δεκέμβριο του 2021 κάτι που την εορταστική περίοδο στην Μ. Βρετανία συνηθίζεται και μετά πήρε την απόφαση να συμμετέχει στο "Dry January", ένα challenge που έγινε μόδα εκεί για να αποτοξινώνεται ο κόσμος από το αλκοόλ. 

Σύντομα όμως ο 27χρονος ηθοποιός άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι παραπάνω παίζει και πως είναι εξαρτημένος. "Ξυπνούσα και το σκεφτόμουν. Τσέκαρα την ώρα συνεχώς...και με τρόμαξε εντελώς. Μάλλον έχω ένα θέμα με το αλκοόλ σκέφτηκα. Οπότε αποφάσισα να τιμωρήσω τον εαυτό μου κατά κάποιον τρόπο και είπα θα το κάνω και τον Φεβρουάριο. Και έτσι έφυγαν δυο μήνες." Εκεί είναι όμως που κατάλαβε πόσο σοβαρό είναι τελικά το θέμα με τον αλκοολισμό του και ότι δεν τον βοηθούσε και η βρετανική κουλτούρα σε αυτό. 

"Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να είμαι κοινωνικός, ότι δεν μπορούσα να πάω στην παμπ και να πιω μια σόδα με λάιμ. Δεν μπορούσα να βγω έξω για δείπνο. Πραγματικά, πραγματικά ζοριζόμουν. Άρχισα πραγματικά να ανησυχώ ότι ίσως είχα πρόβλημα με το αλκοόλ." δηλώνει ο Holland.

Μετά έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του και να κόψει εντελώς το ποτό μέχρι την 1η Ιουνίου που είναι η ημέρα των γενεθλίων του. Τότε είναι που ένιωσε ότι πράγματι κάτι αλλάζει μέσα και συνέχισε τον σκοπό του χωρίς να αμφιβάλλει για το αν μπορεί να τα καταφέρει. 

"'Ημουν στην πιο ευτυχισμένη κατάσταση που είχα ποτέ στη ζωή μου", δήλωσε ο Holland για το ότι έφτασε τους έξι μήνες νηφαλιότητας. "Μπορούσα να κοιμηθώ καλύτερα. Μπορούσα να χειριστώ καλύτερα τα προβλήματα. Αν κάτι πήγαινε στραβά στο γύρισμα, που κανονικά θα με εξόργιζε, μπορούσα να το αντιμετωπίσω με τον καλύτερο τρόπο. Είχα καλύτερη πνευματική διαύγεια. Ένιωθα πιο υγιής, πιο γυμνασμένος... Απλά είπα στον εαυτό μου: 'Γιατί; Γιατί υποδουλώθηκα στο ποτό;'. Γιατί έχω τέτοια εμμονή με την ιδέα να πίνω αυτό το ποτό;".

Ενάμιση χρόνο μετά ο Τομ Χόλαντ δηλώνει ενθουσιασμένος για το κατόρθωμά του, χωρίς να προσπαθεί να επιβάλει την επιλογή για αυτόν τον τρόπο ζωής στους άλλους και προσπαθεί να περάσει ένα θετικό μήνυμα από αυτή την περιπέτειά του: "Αν μπορούσα να ενθαρρύνω κάποιον να πίνει λιγότερο, τότε θα ήταν υπέροχο, αλλά δε θέλω να μπω στο τρυπάκι του "Πρέπει να σταματήσει να πίνεις". Δεν είναι στο χέρι μου να το πω.

To εν λόγω απόσπασμα βρίσκεται στο 31:00 του βίντεο: 

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο πώς ωρίμασε όσο έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική μετά το Spider-Man: No Way Home, αποκαλύπτοντας ότι δεν ήξερε ότι έπρεπε να πληρώνει τον λογαριασμό του νερού, λέγοντας επίσης ότι τέτοια πράγματα θα έπρεπε να τα μαθαίνουν τα παιδιά από το σχολείο.  

Τι παίζει όμως με το Spider-Man 4 της Marvel Studios; Ο Holland πρόσφατα δήλωσε ότι πάνω-κάτω τα έχουν βρει με το θέμα του σεναρίου: Νομίζω ότι βρήκαμε το λόγο. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με το που βρισκόμαστε όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι”. Προς το παρόν οι συζητήσεις για την 4η ταινία του Spider-Man έχουν σταματήσει λόγω της απεργίας των σεναριογράφων στις ΗΠΑ. Ωστόσο φαίνεται ότι η παραγωγή έχει βρει τον τρόπο να επαναφέρει τον Spider-Man στις κινηματογραφικές αίθουσες.