The Flash: Ο σκηνοθέτης απαντά στα σχόλια για τα εφέ της ταινίας που έχουν διχάσει

Το μεγάλο αγκάθι της ταινίας της DC για τους περισσότερους
17 Ιουνίου 2023 14:37
The Flash: Ο σκηνοθέτης απαντά στα σχόλια για τα εφέ της ταινίας που έχουν διχάσει

Προσοχή SPOILERS για την ταινία THE FLASH


Όσοι έχουν παρακολουθήσει την ταινία The Flash βγαίνουν από την αίθουσα προβληματισμένοι για τα CGI του, καθώς είναι ένα αγκάθι που οι κριτικές επισημαίνουν. Ειδική μνεία γίνεται στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας όπου ο Barry Allen του Ezra Miller τρέχει να σώσει ένα σωρό μωρά που πέφτουν στο κενό από ένα νοσοκομείο στη Gotham City που καταρρέει. 

Όπως αναφέρουν κι άλλα άρθρα από μέσα του εξωτερικού τα μωρά κυρίως είναι rendered με υφές που σίγουρα δεν είναι αληθοφανή και περισσότερο θυμίζουν cutscene βιντεοπαιχνιδιού προηγούμενων γενεών. Την ίδια διόλου ανθρώπινη αναπαράσταση έχουν και άλλοι ανθρώπινοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στις σεκάνς του time travel και της Speedforce. O σκηνοθέτης της ταινίας, Andy Muschietti, ερωτήθηκε για το θέμα που προέκυψε και απάντησε στην κριτική που δέχονται τα ειδικά εφέ του The Flash. 

Μιλώντας στο io9 o Muschietti δήλωσε ότι γνώριζε αυτά τα εφέ θα φαίνονταν παράξενο στο κοινό, μόνο που όπως εξηγεί, αυτός ήταν ο σκοπός του. "Η ιδέα είναι πως...τα βλέπουμε όλα από την οπτική του Flash. Τα πάντα είναι παραμορφωμένα όσον αφορά τους φωτισμούς και τα textures. Μπαίνουμε σε έναν "υδάτινο κόσμο" ο οποίος ουσιαστικά είναι από την οπτική γωνία του Barry. Ήταν μέρος του σχεδιασμού οπότε αν σας φαίνεται λίγο περίεργο, αυτό τότε ήταν σκόπιμο." είπε χαρακτηριστικά ο Muschietti. 

O Αργεντίνος σκηνοθέτης θα παραμείνει για καιρό ακόμα στο σύμπαν της DC αφού έγινε γνωστό ότι αναλαμβάνει το "The Brave and the Bold" τη νέα Batman ταινία του DC Universe. Τις εντυπώσεις μας για το The Flash, εκεί όπου έγινε αναφορά CGI της ταινίας, θα βρείτε πατώντας εδώ.

Η σύνοψη του The Flash αναφέρει:

Κόσμοι συγκρούονται στο "The Flash" όταν ο Barry χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, προκειμένου να αλλάξει τα γεγονότα του παρελθόντος. Αλλά όταν η προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του αλλάζει κατά λάθος το μέλλον, ο Barry παγιδεύεται σε μια πραγματικότητα στην οποία ο στρατηγός Zod έχει επιστρέψει, απειλώντας την ανθρωπότητα με αφανισμό, και δεν υπάρχουν σούπερ ήρωες για να ζητήσει βοήθεια. Εκτός κι αν ο Μπάρι καταφέρει να πείσει έναν πολύ διαφορετικό Μπάτμαν να βγει από τη σύνταξη και να σώσει έναν φυλακισμένο Κρυπτονιανό... αν και όχι αυτόν που ψάχνει. Τελικά, για να σώσει τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται και να επιστρέψει στο μέλλον που γνωρίζει, η μόνη ελπίδα του Barry είναι να τρέξει για τη ζωή του. Αλλά θα είναι αρκετή η απόλυτη θυσία για να επαναφέρει το σύμπαν;

Στο The Flash σε σκηνοθεσία Andy Muschietti πρωταγωνιστούν επίσης οι: Sasha Calle ως Supergirl, Michael Shannon ως General Zod, Kiersey Clemons ως Iris West, Maribel Verdú ως Nora Allen, και ο Ron Livingston ως Henry Allen.

Το The Flash προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους της Ελλάδας.