Κόβει την ανάσα το γύρισμα με το κυνηγητό του Mission Impossible - Dead Reckoning στους δρόμους της Ρώμης!

Ο Tom Cruise οδηγεί με ένα χέρι ένα Fiat 500 με ιλιγγιώδεις ταχύτητες!
15 Ιουνίου 2023 16:54
Κόβει την ανάσα το γύρισμα με το κυνηγητό του Mission Impossible - Dead Reckoning στους δρόμους της Ρώμης!

Μια από τις σεκάνς του Mission Impossible: Dead Reckoning - Part 1 που θα κόψουν την ανάσα των θεατών, αποφάσισε να αποκαλύψει περαιτέρω η Paramount Pictures, ενόψει της πρεμιέρας της ταινίας, που είναι σε λιγότερο από έναν μήνα. 

Χάρη σε ένα behind the scenes βίντεο, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Christopher McQuarrie εξηγεί πως γύρισαν το κυνηγητό με τα αυτοκίνητα στους πυκνούς και γεμάτους κίνηση δρόμους της Ρώμης. Ο Tom Cruise (Τομ Κρουζ) φυσικά πρωτοστατεί αφού είναι αυτός πίσω από το τιμόνι και τον βλέπουμε να εκτελεί όλες αυτές τις ιλιγγιώδεις σκηνές μέσα σε ένα Fiat 500, έχοντας το ένα χέρι του δεμένο με χειροπέδες! 

Εκτός του ότι εξυμνεί ο σκηνοθέτης τις ικανότητες οδήγησης του Cruise, βλέπουμε με περισσότερη λεπτομέρεια πως κατάφερε η παραγωγή να γυρίσει μια τόσο περίπλοκη και επικίνδυνη σεκάνς με φόντο την ειδυλλιακή πρωτεύουσα της Ιταλίας. Όλα αυτά ενώ βρισκόταν πλήθος κόσμου στα γυρίσματα, τα οποία είχαν γίνει εν μέσω της πανδημίας, με τον Κρουζ να χαιρετάει πολλούς εξ αυτών και να φωτογραφίζεται. 

"Έχουμε κάνει ένα σωρό σκηνές κυνηγητού με αυτοκίνητα στις άλλες ταινίες Mission Impossible, αλλά καμία όπως αυτή." έγραψε ο Κρουζ σε tweet για το εν λόγω σκηνικό. Μιλά δίνοντας έμφαση στην ένταση και τον ρεαλισμό αυτών των stunts λέγοντας: "Τα πάντα που τραβήξαμε είναι αποκλειστικά με πρακτικό τρόπο. Όλα καταλήγουν σε ένα πράγμα. Πώς θα εμπλέξουμε το κοινό; Θέλω απλώς να τους δώσω αυτή τη συγκίνηση".

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα γυρίσματα της σκηνής στη Ρώμη: 

Όσον για την διάρκεια του "Dead Reckoning Part 1", έγινε γνωστό ότι θα αποτελέσει την μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του franchise "Επικίνδυνες Αποστολές" καθώς θα είναι 2 ώρες και 36 λεπτά χωρίς τα credits. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Mission Impossible: Fallout, ήταν μέχρι τώρα η μεγαλύτερη ταινία σε διάρκεια, με 2 ώρες και 27 λεπτά. 

H πανδημία εκτόξευσε τα κόστη του ήδη πανάκριβου 7ου Mission Impossible λίγο πάνω από τα $290 εκατομμύρια δολάρια και συγκαταλλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών. Συγκριτικά ο προκάτοχός του, το "Mission: Impossible - Fallout" είχε budget που έφτανε τα $190 εκατομμύρια.

Το Dead Reckoning είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher McQuarrie. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Frederick Schmidt, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, Esai Morales, Rob Delaney, Charles Parnell, Indira Varma, Mark Gatiss, Greg Tarzan Davis και Cary Elwes.

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 13 Ιουλίου, ενώ το Mission Impossible - Dead Reckoning Part 2 στις 28 Ιουνίου του 2024.