Star Wars: Ο Mark Hamill φαίνεται να κλείνει το κεφάλαιο “Luke Skywalker“

“Δε βλέπω το λόγο να τον υποδυθώ ξανά“ δηλώνει ο 71χρονος σταρ
06 Ιουνίου 2023 19:02
Star Wars: Ο Mark Hamill φαίνεται να κλείνει το κεφάλαιο “Luke Skywalker“

Τέλος στη θητεία του ως "Luke Skywalker" στο σύμπαν του Star Wars φαίνεται πως βάζει ο Mark Hamill (Μαρκ Χάμιλ). Στη νέα του συνέντευξη στο "Sunday Morning" του CBS, ο εμβληματικός ηθοποιός των Star Wars ταινιών έκανε διάφορες σημαντικές δηλώσεις, όπως του ότι το franchise δεν χρειάζεται πλέον τον Luke για να γιγαντωθεί περαιτέρω

Αν και τα τελευταία χρόνια ο Hamill επέστρεψε άλλες δύο φορές για να υποδυθεί έναν νεαρό Luke Skywalker -χάρη στην deepfake τεχνολογία- για τις σειρές "The Mandalorian" και "The Book of Boba Fett" στο Disney+, δε βρίσκει άλλο πλέον κανέναν λόγο να τον υποδυθεί ξανά. "Λοιπόν, κοίταξε, ποτέ μην λες ποτέ, απλώς δεν βρίσκω άλλον λόγο για να γίνει" είπε ο Hamill. 

Επιτρέψτε μου να το θέσω ως εξής: θέλω να πω υπάρχουν τόσες ιστορίες για να πούνε, που δεν χρειάζονται πλέον τον Luke Skywalker. Πέρασα τον χρόνο μου και όλα καλά, αλλά αυτό ήταν αρκετό. -Mark Hamill, CBS News. 

Ο Hamill υποδύθηκε τον κεντρικό πρωταγωνιστή της original τριλογίας του Star Wars σε τρεις ταινίες: Star Wars: A New Hope (1977), Star Wars: The Empire Strikes Back (1980) και Star Wars: Return of the Jedi (1982). Πολλές δεκαετίες μετά και για χάρη της sequel τριλογίας επέστρεψε για το περιβόητο cliffhanger φινάλε του Star Wars: The Force Awakens το 2015. 

Δύο χρόνια μετά ήταν και πάλι ένας από τους βασικούς χαρακτήρες στο Star Wars: The Last Jedi όπου και πρακτικά ήταν ο επίλογος της ιστορίας του Luke. Μόνο που για το Star Wars: The Rise of Skywalker του 2019 επέστρεψε ξανά ως Force Ghost για μια cameo σκηνή. 

"Όταν διάβασα το σενάριο του "The Last Jedi", είπα: "Εντάξει, αυτό ήταν ως εδώ για μένα", δήλωσε πρόσφατα ο ηθοποιός στο περιοδικό Esquire, εκεί όπου επανέλαβε την πρόθεσή του να μην πραγματοποιήσει άλλη εμφάνιση ως Luke. Μάλιστα έδωσε πρακτικά το "ΟΚ" στην Lucasfilm να προχωρήσει σε recasting του Luke αντί να εμφανίζεται μέσω deepfake και CGI εφέ, εφόσον χρειαστεί.