James Gunn: Αυτές είναι οι 5 αγαπημένες comic ταινίες του (BINTEO)

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας Guardians of the Galaxy και co-CEO των DC Studios αποκαλύπτει
16 Μαΐου 2023 13:46
James Gunn: Αυτές είναι οι 5 αγαπημένες comic ταινίες του (BINTEO)

Ο James Gunn ξεκίνησε το ταξίδι του στη σκηνοθεσία superhero ταινιών από το παράξενο, ιδιαίτερο και άκρως κωμικό Kick-Ass, το οποίου του έδωσε το εισιτήριο για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, όπου οραματίστηκε τους Guardians of the Galaxy, αλλάζοντας μια για πάντα το ύφος των ταινιών του MCU. Η επιτυχία ήταν τέτοια που τελικά κατέληξε να γίνει ολόκληρη τριλογία με το Guardians of the Galaxy Vol. 3 να προβάλλεται αυτόν τον καιρό στους κινηματογράφους, παραμένοντας στο Νο.1 του παγκόσμιου box office. 

Τώρα, σε μια νέα του συνέντευξη στο GQ, ο Gunn που πλέον εκτελεί χρέη CEO στη DC Studios, απαρίθμησε τις πέντε κορυφαίες και αγαπημένες του ταινίες από κόμικς, εκ των οποίων οι δύο είναι της DC. 

Στο Νο. 5 έβαλε το Deadpool με τον Ryan Reynolds διότι άνοιξε το δρόμο για τις πιο ώριμες και R-rated ταινίες του είδους. Το Oldboy στο Νο.4 επειδή βασίζεται στο ομώνυμο manga των Garon Tsuchiya και Nobuaki Minegishi και το "Α History of Violence" του David Cronenberg στη Νο.3 επειδή βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ της Vertigo και παίζει ο Viggo Mortensen. 

Φτάνοντας στο Νο.2 έβαλε το "Superman" του 1978 σε σκηνοθεσία Richard Donner διότι όπως είπε "Έχει μεγάλη σημασία για μένα. Ήταν μια σπουδαία ταινία αλλά και μια ταινία που είδα σε μικρή ηλικία και με επηρέασε σε όλη μου τη ζωή". Αναφέρθηκε κιόλας πως αυτόν τον καιρό που ετοιμάζει το Superman: Legacy, ακολουθεί την ίδια διαδικασία με αυτή την ταινίας του Donner. "Εκείνον τον καιρό έκαναν ακριβώς ότι κάνουμε εμείς τώρα: βλέπουμε από ένα σωρό ηθοποιούς για να βρούμε αυτόν που πιάνει το ύφος και το πνεύμα του. Ένα πράγμα για το οποίο δεν μιλάνε και πολύ για τον Christopher Reeve είναι για την αγνότητά του, την ελπίδα του, την καλοσύνη του...αλλά και την παιχνιδιάρικη πλευρά του Σούπερμαν. Όταν σώζει τη γάτα και έχει αυτό το πονηρό χαμόγελο, είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της ταινίας γιατί απολαμβάνει αυτό που κάνει." είπε χαρακτηριστικά. 

Για το τέλος ανέφερε το Spider-Man: Into the Spider-Verse, το οποίο άφησε τη δική του σφραγίδα και αποτέλεσε μια νέα εποχή στο είδος των animation ταινιών γενικότερα και όχι μόνο στο είδος των comicbook ταινιών. 

Αυτό είναι το Top 5 των κόμικ ταινιών του James Gunn: 

  • Deadpool
  • Oldboy
  • A History of Violence
  • Superman
  • Spider-Man: Into the Spider-Verse

Με τα γυρίσματα του Superman: Legacy να ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2024, ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα που μάλλον θα απαρτίζουν τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας όπως τον Superman, την Lois Lane και τον Lex Luthor. 

Τo Superman: Legacy είναι το μοναδικό project που υπογράφει o Gunn εντός του DC Universe, καθώς γράφει και το Creature Commandos, μια animated σειρά για το Max, καθώς και μαζί με μια ομάδα σεναριογράφων, σχεδιάζουν τα επόμενα 5-10 χρόνια του σύμπαντος της DC και τα επόμενα Chapters του.

Το Superman: Legacy θα παίξει στους κινηματογράφους στις 11 Ιουλίου 2025.