Η Warner Bros. βάζει μπροστά τις ταινίες στο σινεμά - “Δε βιαζόμαστε να τις φέρουμε στο Max“

Στη CinemaCon 2023 έδειξε να πιστεύει στις αίθουσες
26 Απριλίου 2023 13:47
Η Warner Bros. βάζει μπροστά τις ταινίες στο σινεμά - “Δε βιαζόμαστε να τις φέρουμε στο Max“

Στο πλαίσιο της CinemaCon 2023 φάνηκε πως η παραδοσιακή κινηματογραφική εμπειρία να είναι προτεραιότητα για τα μεγάλα στούντιο και κυρίως για τη Warner Bros. Discovery., η οποία διαμήνυσε ότι δεν την ενδιαφέρει πλέον να κυκλοφορεί απευθείας ή σε σύντομο χρονικό διάστημα τις μεγάλες ταινίες της μέσω της streaming υπηρεσίας της, το Max (πρώην HBO Max). 

Αυτή η δήλωση έγινε δια στόματος David Zaslav, CEO της Warner Bros. Discovery λέγοντας ότι "Πιστεύουμε στην κυκλοφορία ταινιών με πλήρες χρονικό παράθυρο προβολών. Δε θέλουμε να κάνουμε ταινίες απευθείας για τις streaming υπηρεσίας. Δεν βιαζόμαστε καθόλου να φέρουμε αυτές τις ταινίες στο Max". Αυτά τα λόγια του νέου ισχυρού άνδρα της Warner δείχνουν πως μετά την πανδημία, το στούντιο βάσει μπροστά την παραδοσιακή εμπειρία παρά τις κακές γλώσσες που θέλουν το σινεμά να αργοπεθαίνει. 

Μάλιστα ο Zaslav παραπονέθηκε στο κοινό της CinemaCon ότι όταν ανέλαβε το πόστο η Warner είχε μόλις έξι ταινίες στο καλεντάρι κυκλοφοριών. Για το 2024 ο αριθμός των κινηματογραφικών ταινιών της Warner θα ανέβει στις 14, ενώ ελπίζουν να εκτοξεύσουν τον αριθμό σε 20 κινηματογραφικές ταινίες κάθε χρόνο. Οι δηλώσεις του αυτές, αναμενόμενα όπως μεταδίδει το Variety, καταχειροκροτήθηκαν από ιθύνοντες των Regal και AMC, δύο εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων κινηματογράφων στις ΗΠΑ και όλον τον κόσμο. 

Παρά λοιπόν το επαναλανσάρισμα του HBO Max σε "Max", η Warner δε θέλει να καννιβαλίσει τις μεγάλες της ταινίες και δείχνει να ποντάρει ξανά στην παραδοσιακή εμπειρία. Άλλωστε το 2021 ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις όταν ο τότε CEO της WarnerMedia πήρε αυθαίρετα την απόφαση να κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες της Warner Bros. στο HBO Max ταυτόχρονα με τις αίθουσες, στην περίοδο της πανδημίας.