Warner Bros. Discovery και Paramount ετοιμάζονται να γίνουν “ένα“

Συζητούν ήδη το ενδεχόμενο για να συγχωνευθούν οι δυνάμεις των MAX και Paramount Plus
20 Δεκεμβρίου 2023 23:52
Warner Bros. Discovery και Paramount ετοιμάζονται να γίνουν “ένα“

Λίγο πριν κλείσει το 2023 άλλη μια σημαντική είδηση από τον χώρο της ψυχαγωγίας έρχεται για να βάλει φωτιά ειδικά στον πόλεμο των streaming υπηρεσιών. Όπως μετέδωσε πρώτο το Axios και στη συνέχεια επιβεβαίωσε το Variety, η Warner Bros. Discovery συζητά το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Paramount, σε μια κίνηση που θα οδηγήσει τους δύο γίγαντες του Χόλιγουντ να γίνουν "ένα". 

Φυσικά, απώτερος σκοπός της συγχώνευσής τους είναι να ενοποιηθούν οι δύο streaming υπηρεσίες τους, δηλαδή το MAX (Πρώην HBO Max) και το Paramount Plus, κάτι που σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η φαρέτρα των IPs της Warner με επικερδή και ιστορικά franchises όπως αυτό του Star Trek, του Mission Impossible, των Transformers αλλά και των Teenage Mutant Ninja Turtles και του Μπομπ Σφουγγαράκη. 

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι ηγέτες των δύο κολοσσών των media, David Zaslav για τη Warner και Bob Bakish για την Paramount βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη Τρίτη, για τις πρώτες συνομιλίες σε μια συνάντηση που κράτησε αρκετές ώρες. Λέγεται ότι συζήτησαν και το πως η ενοποιημένη φίρμα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους παίκτες που διαθέτουν τη μερίδα του λέοντος, δηλαδή τη Netflix και τη Disney. 

Αν όντως προχωρήσουν σε συγχώνευση, αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη σεισμική μεταβολή για την βιομηχανία της ψυχαγωγίας που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει πολλές, καθώς το τοπίο έχει αλλάξει άρδην λόγω του streaming. Μάλιστα, η Warner πάει από τη μία συγχώνευση στην άλλη καθώς "μόλις" τον Απρίλιο του 2022 ολοκλήρωσε την συγχώνευσή της με την Discovery ύψους $43 δισεκατομμυρίων