Η πρώτη βιογραφική ταινία φτιαγμένη με ΑΙ είναι γεγονός και θα “αναστήσει“ την Εντίθ Πιάφ

Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας...
14 Νοεμβρίου 2023 20:48
Η πρώτη βιογραφική ταινία φτιαγμένη με ΑΙ είναι γεγονός και θα “αναστήσει“ την Εντίθ Πιάφ

Η θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ θα "αναστηθεί" 60 χρόνια μετά τον θάνατό της, καθώς η Warner Bros. Pictures και Warner Music Group ανακοίνωσαν την πρώτη βιογραφική ταινία φτιαγμένη με ΑΙ

Η ταινία "Edith" όπως θα τιτλοφορείται, έχει πάρει τις ευλογίες και την άδεια της οικείας της Edith Piaf, καθώς τόσο τη φωνή όσο και την εικόνα της θα μιμηθεί και θα αναπαραστήσει η τεχνητή νοημοσύνη. Μέσω animation δημιουργημένου από AI θα εξιστορήσει την πολυτάραχη ζωή της θρυλικής Γαλλίδας τραγουδίστριας από το 1920 στο Παρίσι μέχρι την μεταπολεμική Νέα Υόρκη και το Γκράς της Γαλλίας στα 60s, ενώ γνωρίζουμε ότι θα διαρκεί περίπου 90 λεπτά

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι την ταινία για τη ζωή της θα διηγείται η ίδια η Έντιθ Πιάφ χάρις την ΑΙ που θα μιμηθεί τη φωνή της, ενώ υπόσχεται "να αποκαλύψει και πτυχές της ζωής της που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστες." Η Warner Music στην ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες δείγματα της φωνής της Πιάφ από αρχειακό υλικό έως και πριν από 80 χρόνια. 

Μάλιστα, η Warner Music Entertainment έδωσε και μια proof of concept εικόνα στη δημοσιότητα από την ΑΙ βιογραφική ταινία της Πιάφ, που θα δείτε παρακάτω. 

H ιδέα της ταινίας Edith βασίζεται σε σενάριο της Julie Veille και το οποίο έγραψε η ίδια, μαζί με τον Gilles Marliac. "Το animation θα προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της, ενώ η ενσωμάτωση αρχειακού υλικού, σκηνικών και τηλεοπτικών παραστάσεων, προσωπικού υλικού και τηλεοπτικών συνεντεύξεων θα προσφέρει στο κοινό μια αυθεντική ματιά στις σημαντικές στιγμές της ζωής της Piaf", ανέφερε η εταιρεία ανακοινώνοντας το project.