O Christopher Nolan απαντά στο αν θα συνεργαζόταν ξανά με την Warner Bros.

Μετά το “διαζύγιό“ του λόγω της παραγωγής του Oppenheimer
09 Νοεμβρίου 2023 23:14
O Christopher Nolan απαντά στο αν θα συνεργαζόταν ξανά με την Warner Bros.

Για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία της ταινίας "Οppenheimer", ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγεται ως προς το ενδεχόμενο να ξανα συνεργαστεί με το στούντιο της Warner Bros. Pictures, με το οποίο επί δύο δεκαετίες είχε μια άριστη συνεργασία. 

Με τη Warner Bros. έκανε την τεράστια επιτυχία της τριλογίας του The Dark Knight που άφησε εποχή, αλλά και ταινίες όπως Interstellar και Inception που θεωρούνται στις κορυφαίες της φιλμογραφίας του. Όμως στα μέσα του 2020 και με το TENET να προσπαθεί να ανασάνει και αν βγει στις αίθουσες εν μέσω πανδημίας, ήρθε η ρήξη στις σχέσεις Nolan-Warner. 

Αφορμή ήταν η αναπάντεχη και άνευ προειδοποίησης απόφαση της Warner να κυκλοφορήσει τότε όλες της τις ταινίες τόσο στις αίθουσες όσο και ταυτόχρονα στην streaming υπηρεσία HBO Max. Αυτό εξόργισε τον Nolan, ο οποίος "δεν μάσησε" και εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του λέγοντας τότε την περίφημη φράση: "Μερικοί από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της βιομηχανίας μας και τους σημαντικότερους αστέρες του κινηματογράφου πήγαν για ύπνο το προηγούμενο βράδυ πιστεύοντας ότι δουλεύουν για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο και ξύπνησαν για να ανακαλύψουν ότι δουλεύουν για τη χειρότερη streaming υπηρεσία".

Το Oppenheimer να θυμίσουμε ότι ήταν η πρώτη ταινία του Nolan σε παραγωγή της Universal Pictures μετά το "Insomnia". Στη νέα του συνέντευξη στο ειδικό αφιέρωμα του Variety για τον ίδιο, ο Νόλαν δηλώνει πως όλα είναι "περασμένα ξεχασμένα". Άλλωστε ο τότε CEO της Warner, Jason Kilar, δεν βρίσκεται πλέον στο στούντιο, με τον David Zaslav, CEO της Warner Bors. Discovery να επιβλέπει τις διεργασίες, των αφεντικών του στούντιο, Michael De Luca και Pam Abdy. 

Μάλιστα, απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί ξανά με την Warner Bros. στο μέλλον λέγοντας: "Μα ναι φυσικά. Η Pam, ο Mike και ο Zaslav κάνουν μερικά σπουδαία πράγματα με αυτό το στούντιο, κάτι που είναι ενθαρρυντικό να το βλέπει κανείς.

Σε πρόσφατη δήλωση ο De Luca είχε πει πως ελπίζει να επαναφέρουν τον Νόλαν στις τάξεις τους, και κάτι μας λέει ότι η επιστροφή του στη Warner Bros. ίσως και να είναι θέμα χρόνου. 

Βέβαια, το Oppenheimer τα πήγε περίφημα στο box office απέναντι στην "Barbie" (ταινία της Warner Bros.)  κάνοντας εισπράξεις άνω των $945 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί επίτευγμα για ένα βιογραφικό φιλμ διάρκειας 3 ωρών και R-rated (ακατάλληλο για ανηλίκους). Κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά βιογραφική ταινία όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ του "Bohemian Rhapsody".