Ο Christopher Nolan δίστασε πολύ για να κάνει το The Dark Knight και μάθαμε γιατί

Δεν ήθελε να γίνει ένα σκηνοθέτης για υπερήρωες
09 Απριλίου 2024 19:49
Ο Christopher Nolan δίστασε πολύ για να κάνει το The Dark Knight και μάθαμε γιατί

Ο Christopher Nolan είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του και ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια.

Εκείνος έχει ένα τεράστιο ιστορικό με οσκαρικές ταινίες, από το εξαιρετικό Interstellar μέχρι και τα Batman, το Inception, το TENET, αλλά και το πρόσφατο Oppenheimer. Ωστόσο, όταν έκανε τις ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη ήταν σε δίλλημα για να κάνει εν τέλει το The Dark Knight και είχε τους λόγους του.

Το The Dark Knight ήταν η δεύτερη ταινία στην τριλογία των Batman ταινιών του Nolan σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία τόσο σε εισπράξεις, όσο και σε βαθμολογίες. Παρ’ όλα αυτά, ο γνωστός σκηνοθέτης δίστασε πολύ για να το σκηνοθετήσει , καθώς δεν ήθελε να γίνει “ένας σκηνοθέτης για υπερήρωες”. Αυτά μεταφέρει ο αδερφός του Jonathan Nolan, ο οποίος έδωσε μια νέα συνέντευξη για να προωθήσει την τηλεοπτική σειρά της Amazon, Fallout.

Ο Jonathan Nolan μίλησε σε ένα podcast με το όνομα Armchair Expert With Dax Shepard δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Δούλεψα στο Batman Begins με όλες μου τις δυνατότητες και ήταν το μοναδικό κόμικ που μου είχε δώσει ο αδερφός μου όταν ήμουν μικρός. Το Batman Year One για τα 14α γενέθλια μου. 10 χρόνια μετά, ήμουν στο ίδιο σετ μαζί του. Ήταν τρελό. Όσον αφορά το The Dark Knight, ο Chris ήταν πολύ σκεπτικός για να κάνει μία ακόμα ταινία με σούπερ ήρωες. Νομίζω δεν ήθελε να γίνει ένας σκηνοθέτης για superhero ταινίες. Ήταν πολύ περήφανος για το Batman Begins.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο Jonathan Nolan έγραψε το σενάριο του The Dark Knight, αλλά και του The Dark Knight Rises μαζί με τον αδερφό του.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το The Dark Knight έβγαλε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office, ενώ έδωσε και Όσκαρ στον αείμνηστο Heath Ledger για το ρόλο του Joker, ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο εμβληματικούς κακούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Το The Dark Knight έχει στις πλάτες του 2 συνολικά Όσκαρ και δεκάδες άλλα βραβεία.