Avatar 3: Ετοιμαστείτε για την κακή πλευρά των Na'Vi και της Pandora

Ο James Cameron μας προετοιμάζει για τα σκηνικά της τρίτης ταινίας
05 Ιανουαρίου 2023 18:51
Avatar 3: Ετοιμαστείτε για την κακή πλευρά των Na'Vi και της Pandora

Την ώρα που το Avatar: The Way of the Water έχει εξασφαλίσει την επιτυχημένη του πορεία στο box office καθώς μέσα σε αυτές τις μέρες θα ξεπεράσει το $1.5 δισ. εισπράξεις, ο James Cameron κάνει ήδη νέο tease για την τρίτη ταινία του saga. 

Ο δημιουργός των Avatar ταινιών αποκαλύπτει μερικές πληροφορίες για τα σκηνικά που θα δούμε στο Avatar 3. Το "The Way of Water" όπως προδίδει και ο τίτλος του είχε ως κυρίαρχο στοιχείο το νερό, το πρώτο είχε τον αέρα, το Avatar 3 όμως θα μας συστήσει στο στοιχείο της φωτιάς της Pandora και την ανάλογη φυλή, η οποία δε θα έχει τις καλύτερες προθέσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Total Film, ο Τζέιμς Κάμερον είπε πως "Την φωτιά θα εκπροσωπούν οι 'Ash People' (Άνθρωποι της Στάχτης). Θέλω να δείξω τους Na'vi από μια άλλη οπτική γωνία, καθώς μέχρι τώρα έχουμε δείξει μόνο την καλή τους πλευρά."

Θα δημιουργήσει λοιπόν μια ακραία αντίθεση στο Avatar 3 σε σχέση με τις υπόλοιπες ταινίες δείχνοντας πως υπάρχουν και κακοί Na'vi. Χαρακτηριστικά δήλωσε: 

Στις πρώτες ταινίες υπάρχουν τα πολύ αρνητικά ανθρώπινα παραδείγματα και τα πολύ θετικά Na'Vi παραδείγματα. Στο Avatar 3 θα κάνουμε το αντίθετο. Θα εξερευνήσουμε επίσης νέους κόσμους, ενώ θα συνεχίσουμε την ιστορία των βασικών χαρακτήρων. Μπορώ να σας πω ότι οι τελευταίες ταινίες (Avatar 3,4,5) θα είναι οι καλύτερες. Οι προηγούμενες ήταν μια εισαγωγή, ένας τρόπος να σερβιριστεί το τραπέζι πριν το κυρίως γεύμα. 

Αναλυτές λένε ότι με τα νέα δεδομένα και τη φόρα που απέκτησε το Avatar: The Way of Water μπορεί να φτάσει μέχρι και τα $1.9 δισεκατομμύρια

Γνωρίζουμε ότι τα σχέδια των sequels περιλαμβάνουν τα Avatar 3, 4 και 5, μόνο που το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζέιμς Κάμερον για τον κόσμο της Pandora έχει βλέψεις να επεκταθεί και πέραν του 5ου κεφαλαίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο σχέδιο του για τα Avatar 6 και 7

Κάποια στιγμή το Avatar: The Way of Water ήταν τόσο μεγάλη ταινία που κομμάτια της κόπηκαν και διαμόρφωσαν το Avatar 3, όπως αποκάλυψαν οι σεναριογράφοι της ταινίας. Μέσα στον χαμό για το sequel του James Cameron, μια ηθοποιός του cast δεν ήξερε καν πως η ταινία κυκλοφόρησε, μιας και είχε γυρίσει τις σκηνές της πριν από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ξεχάσει την ύπαρξή της. Μάθαμε επίσης την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. 

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.