Avatar 4: Έμειναν άναυδοι στη Disney με το σενάριο, λέει ο James Cameron

Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει τις αντιδράσεις τους
10 Δεκεμβρίου 2022 13:23
Avatar 4: Έμειναν άναυδοι στη Disney με το σενάριο, λέει ο James Cameron

O James Cameron έχει διαμηνύσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι το franchise του Avatar μπορεί να ολοκληρωθεί τελικά σαν μια τριλογία εάν το Avatar: The Way of Water δεν κάνει μια ανάλογη του μεγέθους του επιτυχία. 

Κι όμως ενώ περιμένουμε το Avatar 2, με το Avatar 3 επίσης να έχει γυριστεί, ο Cameron διαφημίζει από τώρα το...Avatar 4 με διθυραμβικά σχόλια. Δε τα βγάζει όμως από το μυαλό του μιας και το μόνο που έκανε είναι να μεταφέρει τις φοβερές αντιδράσεις των ιθύνοντων της Disney όταν διάβασαν το σενάριο του Avatar 4. 

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Collider, ο Κάμερον μίλησε για το πώς δέχθηκε παρατηρήσεις και σημειώσεις από τη Disney κάθε φορά που παρέδινε και από ένα σενάριο των sequels του Avatar. 

"Δεν μπορώ να σας πω τις λεπτομέρειες, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν παρέδωσα το σενάριο για το ["The Way of Water"], το στούντιο μου έδωσε τρεις σελίδες με σημειώσεις. Και όταν παρέδωσα το σενάριο για το 3, μου έδωσαν μια σελίδα με σημειώσεις, οπότε βελτιώθηκα. Όταν παρέδωσα το σενάριο για το 4, το στέλεχος του στούντιο, ο υπεύθυνος του δημιουργικού τμήματος των ταινιών, μου έγραψε ένα email που έλεγε: "O Χριστός και η Παναγία". Κι εγώ είπα, "Λοιπόν, πού είναι οι σημειώσεις;". Και μου είπε, "Αυτές είναι οι σημειώσεις". Επειδή το πράγμα πηγαίνει κάπως περίπατο με την καλή έννοια, σωστά;".

Επίσης ο Κάμερον αποκάλυψε ότι ίσως να μη σκηνοθετήσει ο ίδιος του το Avatar 4 και 5 λόγω...ηλικίας και πως θα πρέπει να μάθει την τέχνη αυτή σε κάποιον διάδοχό του. 

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών. 

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για να διαλύσει τα ταμεία, όπως ο προκάτοχός του. 

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.