Avatar: The Way of Water - Έκοψαν τόσο πολύ από την ιστορία που έτσι γεννήθηκε το Avatar 3

Τα εμπόδια ενός τόσο μεγαλεπήβολου σχεδίου
24 Δεκεμβρίου 2022 09:35
Avatar: The Way of Water - Έκοψαν τόσο πολύ από την ιστορία που έτσι γεννήθηκε το Avatar 3

Ο James Cameron οραματίστηκε ένα τόσο μεγαλεπήβολο πλάνο για τα sequels του Avatar, που ακόμη και το να χωριστεί η ιστορία ήταν ένα από τα μεγάλα εμπόδια που συνάντησαν οι σεναριογράφοι. 

Ο λόγος για τους Rick Jaffa και Amanda Silver, οι οποίοι ανέλαβαν αυτόν τον άθλο πολλά χρόνια πριν και τώρα που το Avatar: The Way of the Water έχει κυκλοφορήσει, μιλούν εκτενώς για αυτή την εμπειρία. 

'Ενα από τα highlights των δηλώσεών τους στο Variety, ανέφεραν ότι είχαν "τόσο πολύ υλικό' στα χέρια τους από το αρχικό σενάριο του Avatar 2, που τελικά έτσι γεννήθηκε το Avatar 3 και στοιχεία του μεταφέρθηκαν αναγκαστικά σε αυτό. 

Όπως δήλωσε η Silver: "Από την αρχή ξέραμε ότι μια από τις προκλήσεις -θα πω ότι ήταν μια υπέροχη πρόκληση- ήταν ότι υπήρχε πάρα πολύ υλικό. Ο λόγος για τον οποίο η ταινία χωρίστηκε στα δύο; Πάρα πολλά σημαντικά γεγονότα και μια αργή πρώτη πράξη. "Το να κουβαλάμε αυτό το βάρος ήταν πάντα ένα ζήτημα όσον αφορά την πρώτη πράξη της πρώτης ταινίας, και υπήρχε απλά ένας τεράστιος όγκος υλικού εκεί μέσα. Έτσι, κάποια στιγμή αφότου είχαμε αρχίσει να γράφουμε, [ο Κάμερον] μας τηλεφώνησε και μας είπε: "Κοιτάξτε, έχουμε πάρα πολύ υλικό. Θα το χωρίσουμε σε δύο ταινίες".

Μέσα στον χαμό για το sequel του James Cameron, μια ηθοποιός του cast δεν ήξερε καν πως η ταινία κυκλοφόρησε, μιας και είχε γυρίσει τις σκηνές της πριν από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ξεχάσει την ύπαρξή της. 

Μάθαμε επίσης την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. 

Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Φυσικά, για να φτάσει η Neytiri να δει τη Γη, θα πρέπει η δεύτερη ταινία να πάει καλά στο box office, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό για να μην "μπει μέσα".

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για μια πολύ καλή πορεία.

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.