Πελέ: Αυτή είναι η εμβληματική ταινία που έπαιξε ο θρύλος του ποδοσφαίρου

Έφυγε από τη ζωή ο πασίγνωστος ποδοσφαιριστής
29 Δεκεμβρίου 2022 22:43
Πελέ: Αυτή είναι η εμβληματική ταινία που έπαιξε ο θρύλος του ποδοσφαίρου

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ σε ηλικία 82 ετών.

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό, ο Πελέ αντιμετώπιζε τελευταία πολλά προβλήματα υγείας και την είδηση έφερε στη δημοσιότητα η κόρη του γράφοντας τα εξής: "Όλα όσα είμαστε είναι χάρη σ' εσένα. Σε αγαπάμε χωρίς όρια, αναπαύσου εν ειρήνη".

Ο Πελέ είχε συμμετάσχει και σε αρκετά τηλεοπτική projects, αλλά και σε ταινίες, όπως είναι το Victory με πρωταγωνιστές τους Michael Caine και Sylvester Stallone. Τον είχαμε δει επίσης στα A Minor Miracle, Pedro Mico, Os Trapalhões e o Rei do Futebol, Hotshot, The Clone, Sfide και All Time Greats Cristiano Ronaldo and Pelé.

Το Victory ήταν ίσως το καλύτερο project που είχε συμμετάσχει, και το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο John Huston, σε ένα σενάριο των Yabo Yablonsky, Djordje Milicevic και Jeff Maguire.

Λίγα λόγια για τον Πελέ σύμφωνα με την Wikipedia:

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο  (Edson Arantes do Nascimento)‎ γνωστός ως Πελέ (Pelé‎), είχε αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών από τη FIFA και ευρέως θεωρούνταν ως ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος.

Γνωστός και ως ο «Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου», είχε επίσης τον τίτλο «Αθλητής του Αιώνα» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Το 2000 σε παγκόσμια δημοσκόπηση της FIFA στο διαδίκτυο για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα, ήρθε δεύτερος πίσω από το Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ αντίθετα, στην ψηφοφορία της «FIFA Football family» και των αναγνωστών του περιοδικού «FIFA Magazine» ο Πελέ ήρθε πρώτος.

Τα ατομικά του επιτεύγματα και οι διακρίσεις του τον κατατάσσουν ως τον πιο διάσημο και δημοφιλή όχι μόνο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία αλλά και στο σύνολο του κόσμου των Σπορ.

Ο Πελέ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες (Três Corações - στα ελληνικά σημαίνει: Τρεις Καρδιές) της πολιτείας Μίνας Ζεράις της Βραζιλίας, 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ρίο ντε Τζανέιρο.