100 χρόνια Stan Lee: Η Disney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό πατέρα της Marvel

Ανήμερα των γενεθλίων του η Disney τον τιμά με μια ειδική ανακοίνωση
28 Δεκεμβρίου 2022 22:34
100 χρόνια Stan Lee: Η Disney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό πατέρα της Marvel

Σαν σήμερα ο Stan Lee θα γιόρταζε τα 100ά γενέθλιά του, αν ζούσε ο θρυλικός ιδρυτής της Marvel.

Ανήμερα αυτού του εορτασμού η Disney ανακοίνωσε πως έρχεται ένα ντοκιμαντέρ με τον λιτό τίτλο "Stan Lee" αφιερωμένο στον αξεπέραστο δημιουργό δεκάδων ηρώων της Marvel εντός του 2023 και θα κάνει πρεμιέρα φυσικά αποκλειστικά στο Disney+

Το trailer κάνει μια αναδρομή στα επικά cameos που πραγματοποίησε σε όλες τις ταινίες του MCU από το 2008 και έπειτα, τα οποία είχαν γίνει σημείο αναφοράς πάντοτε ανάμεσα στους θαυμαστές της Marvel. Σύντομα όμως ο Stan Lee θα αποκτήσει το δικό του ντοκιμαντέρ, το οποίο σίγουρα θα συζητηθεί. 

Δείτε το trailer για το ντοκιμαντέρ "Stan Lee"

Λίγα λόγια για τον Stan Lee

Πρόκειται για τον άνθρωπο που συνδημιούργησε τους Spider-Man, X-Men, Thor, Iron Man, Black Panther, Hulk, Daredevil, The Fantastic Four και πολλούς ακόμη σούπερ ήρωες. Ξεκίνησε να εργάζεται στη βιομηχανία των comics το 1939 και από το 1961, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Jack Kirby και Steve Ditko, κατάφεραν να χτίσουν την αυτοκρατορία των comics που είναι γνωστή σήμερα η Marvel. 

Το 2009 η Walt Disney εξαγόρασε την Marvel Entertainment για το ποσό των $4 δισεκατομμυρίων. Έκτοτε οι ταινίες με πρωταγωνιστές χαρακτήρες όπως τους Avengers αποτελούν μερικές από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες όλων των εποχών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τόσο με την όραση όσο και με το αναπνευστικό του. Το 2017 μάλιστα έχασε τη γυναίκα του σε ηλικία 69 ετών. 

Ο Σταν Λι απεβίωσε στις 12 Νοεμβρίου του 2018.