Το Avatar: The Way of Water ξεπέρασε τον πρώτο μεγάλο στόχο του στο box office

Τα κατάφερε σε χρόνο-ρεκόρ η blockbuster ταινία του James Cameron
28 Δεκεμβρίου 2022 19:24
Το Avatar: The Way of Water ξεπέρασε τον πρώτο μεγάλο στόχο του στο box office

Παρά το αργό ξεκίνημά του στο box office το Avatar: The Way of the Water δείχνει τα δόντια του, όπως οι Na'vi στην ταινία του James Cameron. Το sequel που βρισκόταν 13 χρόνια στα σκαριά ξεπέρασε τον πρώτο του μεγάλο εμπορικό στόχο και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ.

To Avatar 2 κατάφερε να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office μέσα σε 13 ημέρες από την κυκλοφορία του, ενώ έγινε και η 6η πιο γρήγορη ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε το ορόσημο του δισεκατομμυρίου. Πλέον είναι στην 2η θέση των πιο εμπορικά επιτυχημένων ταινιών του 2022 (με $1.025 δισ.), έχοντας ξεπεράσει και το Jurassic World Dominion (μετράει λίγο πάνω από $1 δισ.) και το Top Gun: Maverick με $1.48 δισ. δολάρια. 

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το θηριώδες blockbuster κόστους $460 εκατομμυρίων του James Cameron και της Disney, θα φτάσει αρκετά ψηλά. Και μπορεί να μη διεκδικεί την πορεία του προκατόχου του ($2.9 δισ.), αλλά πλέον ο αντίπαλός του λέγεται Spider-Man: No Way Home, το οποίο παραμένει η πιο επιτυχημένη ταινία στη μετά-πανδημική εποχή του box office με $1.9 δισεκατομμύρια. 

Οι προβλέψεις, πλέον, των αναλυτών της βιομηχανίας του σινεμά λένε πως μπορεί να αγγίξει μεταξύ $1.6 με 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια καθόλη την πορεία του, ανάλογα φυσικά με το πώς θα κινηθεί και στις διεθνείς αγορές. 

Μέσα στον χαμό για το sequel του James Cameron, μια ηθοποιός του cast δεν ήξερε καν πως η ταινία κυκλοφόρησε, μιας και είχε γυρίσει τις σκηνές της πριν από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ξεχάσει την ύπαρξή της. 

Μάθαμε επίσης την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. 

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. 

Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Φυσικά, για να φτάσει η οικογένεια των Sully στη Γη, θα πρέπει η δεύτερη ταινία να πάει καλά στο box office, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό για να μην "μπει μέσα".

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.