Avatar: The Way of Water: Οι πρώτες αντιδράσεις λένε για επικό θέαμα και για ένα φιλμ καλύτερο από το 1ο

Ραντεβού στις αίθουσες!
07 Δεκεμβρίου 2022 08:41
Avatar: The Way of Water: Οι πρώτες αντιδράσεις λένε για επικό θέαμα και για ένα φιλμ καλύτερο από το 1ο

Απέχουμε σχεδόν μία εβδομάδα από την πρεμιέρα του Avatar: The Way of Water, το οποίο αναμένεται να φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες ύστερα από 13 χρόνια αναμονής. Το φιλμ του James Cameron έρχεται και οι πρώτες αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους του εξωτερικού έφτασαν και λένε τα καλύτερα.

Το The Way of Water είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Cameron, καθώς όπως είχε δηλώσει παλιότερα, είναι «έτοιμος» να ολοκληρώσει το franchise με το Avatar 3, αν και εφόσον η 2η ταινία δεν αγαπηθεί από το κοινό. Παρ’ όλα αυτά, οι πρώτες αντιδράσεις από κριτικούς και δημοσιογράφους είναι εδώ και πολλοί αναφέρουν ότι είναι εκπληκτικό, μεθυστικό και καλύτερο από το 1ο φιλμ.

Ο δημοσιογράφος του Vulture, Bilge Ebiri, δήλωσε τα εξής:

Το Avatar: The Way of Water είναι ίσως η πιο γλυκιά, ευγενική και πιο προσωπική ταινία του James Cameron. Ίσως και η πιο συναισθηματική του. Κοιτάζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, αλλά είναι απόλυτα ειλικρινές. Δεν αφήνει ποτέ την Πανδώρα. Λατρεύει αυτή την οικογένεια. Στο τέλος, το έκανα και εγώ.

Η Perri Nemiroff του Collider λέει τα εξής:

Το Avatar: The Way of Water είναι απίστευτο. Πιστεύω ότι ο James Cameron ανέβασε τον πήχη με τα εφέ, καθώς αυτά τα visuals ήταν άκρως εντυπωσιακά. Το ένα εντυπωσιακό καρέ μετά το άλλο.

Ο Erik Davis από το Rotten Tomatoes δήλωσε:

Είμαι χαρούμενος που λέω ότι το Avatar: The Way of Water είναι φαινόμενο! Μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο συγκινητικό από το 1ο φιλμ. Τα εφέ με άφησαν άφωνο. Η ιστορία, το θέαμα, η πνευματικότητα, η ομορφιά - αυτή είναι η δημιουργία ταινιών και η αφήγηση στα καλύτερά της.

Δείτε άλλες αντιδράσεις:

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής:

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν.

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε και το ολοκαίνουργιο teaser βίντεο που κυκλοφόρησε για την ταινία.