Εξωπραγματικό ρεκόρ για το COD: Modern Warfare II – Ξεπέρασε μέχρι και το Doctor Strange 2

Το πιο επιτυχημένο Call of Duty όλων των εποχών
01 Νοεμβρίου 2022 19:12
Εξωπραγματικό ρεκόρ για το COD: Modern Warfare II – Ξεπέρασε μέχρι και το Doctor Strange 2

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για το εξαιρετικό ντεμπούτο του Call of Duty: Modern Warfare 2 στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, οπού και βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων. Τελικά, φαίνεται ότι η επιτυχία του παιχνιδιού δεν περιορίστηκε μόνο στην εν λόγω αγορά, αφού η Activision μόλις ανακοίνωσε μερικά άκρως εντυπωσιακά στατιστικά.

Και επίσημα, λοιπόν, το Call of Duty: Modern Warfare 2 κατάφερε το καλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία σχεδόν 20 χρόνων του franchise, πουλώντας στις πρώτες του τρεις ημέρες στην αγορά περισσότερα αντίτυπα απ’ οποιοδήποτε άλλο κεφάλαιο της σειράς. Μάλιστα, η εταιρία επισημαίνει πως το Modern Warfare 2 επέφερε έσοδα της τάξεως των $800 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών του, ξεπερνώντας τα ανοίγματα των δημοφιλέστερων ταινιών του 2022 στο box office. Συγκεκριμένα, ακόμα και αν αθροίσει κάποιος το box office του Doctor Strange in the Multiverse of Madness και του Top Gun: Maverick, το Call of Duty: Modern Warfare 2 έβγαλε περισσότερα σε αντίστοιχο διάστημα!

Ο CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick, προέβη σε δηλώσεις με αφορμή την τεράστια αυτή εμπορική επιτυχία του τίτλου, τονίζοντας:

Ευχαριστούμε την ταλαντούχα ομάδα μας που έχει δημιουργήσει ‘μαγεία’ μέσω της εξαιρετικής τέχνης και της τεχνολογίας της, και την παγκόσμια κοινότητα των παικτών μας που βρίσκει χαρά και σύνδεση μέσω του Call of Duty. Αυτό το ορόσημο της ανήκει.

Για την ιστορία, πριν το Call of Duty: Modern Warfare 2, το ρεκόρ για το καλύτερο ντεμπούτο στο franchise ανήκε στο Modern Warfare 3 του 2011, το οποίο είχε επιτευχθεί ωστόσο σε πέντε ημέρες και όχι σε τρεις, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Το Call of Duty: Modern Warfare II κυκλοφορεί από τις 28 Οκτωβρίου του 2022, για τα PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One και PC. Μάλιστα, η έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέρα από το Battle.net ήρθε μετά από πολλά χρόνια απουσίας του franchise και στο Steam.

Τέλος, αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει και το ολοκαίνουργιο Call of Duty: Warzone 2.0 στις ίδιες πλατφόρμες. Για περισσότερα, μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review του Unboxholics.com πατώντας εδώ.