Call of Duty: Modern Warfare 2 - Σαρώνει με τεράστια αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το Vanguard

Πρώτα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο
31 Οκτωβρίου 2022 14:57
Call of Duty: Modern Warfare 2 - Σαρώνει με τεράστια αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το Vanguard

Μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του περσινού Call of Duty: Vanguard, το Call of Duty: Modern Warfare 2 φαίνεται πως ήρθε για να πάρει το αίμα της πίσω η σειρά. Συγκεκριμένα, ο τίτλος της Activision κατάφερε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, κατακτώντας την κορυφή των πωλήσεων στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, το Modern Warfare 2 βρέθηκε στο θρόνο των εβδομαδιαίων UK Charts, με περισσότερες retail πωλήσεις απ’ οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στην εν λόγω αγορά. Σε σχέση με το Vanguard, οι launch πωλήσεις του ήταν 42% καλύτερες, ενώ σε σύγκριση με το Call of Duty: Black Ops Cold War του 2020 πούλησε 9% περισσότερα αντίτυπα.

Το Call of Duty: Modern Warfare 2 βέβαια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το Modern Warfare του 2019, αφού σε σχέση με τον προκάτοχό του, οι retail πωλήσεις ήταν 61% λιγότερες. Βέβαια, από τότε οι digital εκδόσεις έχουν γίνει δημοφιλέστερες από ποτέ, επομένως δε μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα. Όσον αφορά τις διαφορετικές του εκδόσεις, το 53% των φυσικών αντιτύπων που πουλήθηκαν αφορούν το PS5, το 29% τα Xbox και το 18% το PS4.

Κάπως έτσι, το Call of Duty: Modern Warfare 2 είναι ήδη το τρίτο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις πίσω από τα FIFA 22 και Pokémon Legends: Arceus.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου.

  1. Call of Duty: Modern Warfare 2
  2. FIFA 23
  3. Bayonetta 3
  4. Horizon Forbidden West
  5. Gotham Knights
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Mario + Rabbids: Spark of Hope
  8. Nintendo Switch Sports
  9. Splatoon 3
  10. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga