15 χρόνια μετά ο Cliffy Β αποκάλυψε μια δραματική λεπτομέρεια για την ιστορία των Gears

Που σχετίζεται με τα όσα βίωσε ο ίδιος
14 Αυγούστου 2022 18:18
15 χρόνια μετά ο Cliffy Β αποκάλυψε μια δραματική λεπτομέρεια για την ιστορία των Gears

Ανά τα χρόνια έχουν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας διάφορες ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την ανάπτυξη των Gears of War, μια σειρά που επηρέασε όσο λίγες τη γενιά του Xbox 360 και το είδος των third-person shooters. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως η πίεση της Epic Games είναι ο λόγος που η κονσόλα της Microsoft κυκλοφόρησε τελικά με 512ΜΒ μνήμης RAM, ενώ ο αρχικός δημιουργός των παιχνιδιών, ο Cliff Bleszinski, είχε αναφέρει πως πηγή έμπνευσης για πολλά στοιχεία του πρώτου παιχνιδιού ήταν η αποτυχία του πρώτου του γάμου και ένα ταξίδι του στο Λονδίνο.

Τώρα, περίπου 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού Gears, ο Cliffy B ήρθε να αποκαλύψει μια ακόμη δραματική λεπτομέρεια που σχετίζεται με τη σειρά. Συγκεκριμένα, στο τρίτο κεφάλαιό της, ο κεντρικός πρωταγωνιστής, ο Marcus Fenix, αναζητά τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ένας σημαντικός επιστήμονας του COG, έχοντας δημιουργήσει το Hammer of Dawn.

Σύμφωνα με το νέο tweet του Bleszinski ο λόγος που ο Marcus στο παιχνίδι έψαχνε τον πατέρα του είναι επειδή και ο ίδιος στην πραγματική ζωή τον είχε "χάσει". Συγκεκριμένα, ο Bleszinski ανέφερε πως ο πατέρας του είχε φύγει ξαφνικά από τη ζωή πριν μερικές δεκαετίες, παθαίνοντας ανακοπή καρδιάς.

Πριν από 32 χρόνια ο πατέρας μου πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο Marcus Fenix έψαχνε τον πατέρα του;

Στη συνέχεια, ένας fan ρώτησε τον δημιουργό αν προσπαθούσε πάντα να βάζει αυτοβιογραφικά στοιχεία στα παιχνίδια του, με τον Cliff να απαντά:

Συνήθως το προσπαθούσα όλα αυτά τα χρόνια. Αναζητήστε το παλιό παιχνίδι που έκανα, το Dare to Dream. Ήταν βασικά η προσπάθειά μου να αντιμετωπίσω τα τραύματα που είχα ως έφηβος και να τα αναπαραστήσω σε μορφή παιχνιδιού.

Για την ιστορία, η σειρά Gears of War δε βρίσκεται πλέον στα χέρια του Cliffy B και της Epic Games, με την Coalition των Xbox Game Studios να έχει αναλάβει το franchise από το 2014.