Gears of War: Ο CliffyB δηλώνει οριστικά ότι “έχει αφήσει πίσω του“ από το franchise

Ο δημιουργός των Gears εκφράζει τα παράπονά του για τη “σιγή ιχθύος“ της Microsoft
28 Ιανουαρίου 2024 22:34
Gears of War: Ο CliffyB δηλώνει οριστικά ότι “έχει αφήσει πίσω του“ από το franchise

Τα παράπονά του προς τη Microsoft και το Xbox εξέφρασε ο Cliff Bleszinski, θρυλικός δημιουργός της εμβληματικής σειράς παιχνιδιών Gears of War, καθώς οι πρόσφατες προσπάθειές του να αναθερμάνει το κλίμα μεταξύ του ιδίου και του franchise που οραματίστηκε, δεν καρποφόρησαν. 

Σε μια μακροσκελής ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter) o "CliffyB" δήλωσε ότι αφήνει μια για πάντα πίσω του την ανάπτυξη παιχνιδιών, ύστερα από την σιωπηλή άρνηση τόσο της Microsoft όσο και της The Coalition (του στούντιο που ανέλαβε το Gears franchise στην μετά-Epic Games εποχή), στην πρότασή να επιστρέψει ως δημιουργικός σύμβουλος στο επόμενο Gears. Ήταν μια προσπάθεια που ο ίδιος είχε ξεκινήσει σε διάφορες συνεντεύξεις του τους τελευταίους μήνες, η οποία τελικά φαίνεται να μην είχε αντίκτυπο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: 

"Τα έχουμε πει εκατομμύρια φορές αυτά για το Gears. Ψήνομαι να τους συμβουλέψω, να τους δώσω τη γνώμη μου, αλλά...μόνο τζιτζίκια ακούγονταν. Καταλαβαίνω ότι το Gears θα είναι πάντοτε ένα τεράστιο κομμάτι της κληρονομίας μου. Το εκτιμώ και το σέβομαι όμως μιας και τα λέμε, ούτε η Microsoft ούτε η Coalition μου απάντησαν. ΟΚ, είναι αυτό που είναι. Αν ήταν έξυπνοι εκεί στη Microsoft θα με προσλάμβαναν για τη γνώμη μου, διότι, μόνο και μόνο από πλευράς δημοσίων σχέσεων, θα ήταν "χρυσή ευκαιρία". Αλλά τίποτα. Λοιπόν. Είναι αυτό που είναι. Ας είναι έτσι".

Ο δημιουργός και lead designer της πρώτης τριλογίας των Gears of War αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να ηγηθεί του δικού του στούντιο, της Boss Key Productions, η οποία δεν δούλεψε τελικά, αποκαλύπτοντας ότι έχει προχωρήσει σε άλλους τομείς της επιχειρηματικότητας αλλά και της ψυχαγωγίας, όπως την εστίαση, το Broadway, τα απομνημονεύματά του, τα κόμικ και το σταντάπ.