Το Kirby and the Forgotten Land έσπασε κιόλας το ρεκόρ της σειράς

Διαγράφει τρομερή εμπορική πορεία
03 Αυγούστου 2022 18:41
Το Kirby and the Forgotten Land έσπασε κιόλας το ρεκόρ της σειράς

Το πρώτο πλήρως 3D βασικό κεφάλαιο της σειράς Kirby, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει θετικές κριτικές, φαίνεται πως λατρεύτηκε αντίστοιχα και από τους παίκτες.

Ο λόγος γίνεται για το Kirby and the Forgotten Land που μπόρεσε να σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων της σειράς, όπως επιβεβαίωσε τώρα η ίδια η Nintendo. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός έδωσε μόλις στα φώτα της δημοσιότητας τα πιο πρόσφατα οικονομικά του αποτελέσματα, αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι πωλήσεις των διαφόρων παιχνιδιών του μέχρι και τον Ιούνιο του 2022.

Έτσι, μαθαίνουμε ότι από τις 25 Μαρτίου που έκανε το ντεμπούτο του και μέσα στις πρώτες 15 εβδομάδες του στην αγορά, το Forgotten Land κατάφερε να πουλήσει 4 εκατομμύρια αντίτυπα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Nintendo πρόκειται για ρεκόρ όσον αφορά πάντα τα δεδομένα της σειράς.

Κάτι τέτοιο ήταν μάλλον αναμενόμενο, αφού τον Απρίλιο σας είχαμε ενημερώσει πως το παιχνίδι έσπασε το ρεκόρ των launch πωλήσεων του franchise στην Ιαπωνία, ενώ σας είχαμε μεταφέρει πως και η πορεία που διέγραφε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εξαιρετική.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το τον τίτλο του Nintendo Switch, στο αναλυτικό review των Unboxholics, ο Γιώργος Πρίτσκας έγραψε:

Αυτή νομίζω η τελευταία πρόταση είναι η πιο αντιπροσωπευτική για ολόκληρο τον τίτλο. Το Kirby and the Forgotten Land μοιάζει με ένα άλμα σε επίπεδο παραγωγής για την σειρά και είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο παιχνίδι, με ποικιλία και έναν φανταστικό ρυθμό που είναι σε θέση να κρύψει τις όποιες αδυναμίες του. Είμαι σίγουρος ότι δε θα απογοητεύσει κανέναν που θα του αφιερώσει το χρόνο του. Από την άλλη, δε μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι αποδεικνύεται, εν τέλει, μια ποιοτική μεν, αλλά αρκετά “safe” κυκλοφορία, η οποία “βολεύεται” χωρίς δεύτερες σκέψεις στο comfort zone της Nintendo σε επίπεδο δομής, ύφους και μηχανισμών. Μοιάζει δηλαδή με ένα “στρογγυλεμένο” blockbuster της εταιρείας και όχι με μια ακόμα αναπάντεχη εκκεντρικότητα που συχνά πυκνά μας χαρίζει αυτή η σειρά. Το πόσο αυτό ενδεχομένως αφαιρεί πόντους από τον τίτλο, είναι μάλλον υποκειμενικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.

Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε πως η Nintendo σκοπεύει να κυκλοφορήσει προσεχώς και το Kirby's Dream Buffet, ένα ιδιαίτερο multiplayer παιχνίδι που θυμίζει Fall Guys. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.