Ξανά στην κορυφή των charts το Kirby and the Forgotten Land

Εξαιρετική πορεία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
04 Απριλίου 2022 15:45
Ξανά στην κορυφή των charts το Kirby and the Forgotten Land

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Kirby and the Forgotten Land κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των UK Charts, αφού ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με τα δεδομένα του GfK.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η αποκλειστικότητα του Nintendo Switch κατάφερε με ευκολία να διατηρήσει την πρώτη θέση, με πτώση μόνο 43% στις πωλήσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα. Μάλιστα, η πρώτη 3D περιπέτεια του χαριτωμένου ροζ χαρακτήρα είναι με διαφορά η κυκλοφορία της σειράς με τις γρηγορότερες πωλήσεις. Συγχρόνως, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, το Forgotten Land είναι το τέταρτο Kirby παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για την ιστορία, όπως σας έχουμε ενημερώσει, το παιχνίδι έσπασε ρεκόρ πωλήσεων και στην Ιαπωνία.

Στη δεύτερη θέση των βρετανικών charts συναντάμε το Elden Ring, το οποίο συνεχίζει να κρατά πάνω του στραμμένα τα βλέμματα της gaming κοινότητας. Στην τρίτη θέση φιγουράρει το Pokémon Legends: Arceus, ενώ τέταρτο βρίσκεται το Tiny Tina's Wonderlands που ήταν δεύτερο στα charts την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πόνημα της Gearbox τα έχει πάει αρκετά καλά, αν αναλογιστούμε πως είδε μόλις 38% εβδομαδιαία πτώση στο retail. Μάλιστα, η πλειοψηφία των πωλήσεών του μέχρι στιγμής είναι ψηφιακές, οπότε αν λαμβάνονταν και αυτές υπόψη, ίσως το looter shooter να βρισκόταν σε κάποια υψηλότερη θέση των charts.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το Ghostwire Tokyo δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεκάδα, πέφτοντας από την ενδέκατη θέση των charts στην εικοστή τρίτη.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Απριλίου.

  1. Kirby and The Forgotten Land
  2. Elden Ring
  3. Pokémon Legends: Arceus
  4. Tiny Tina's Wonderlands
  5. FIFA 22
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. Gran Turismo 7
  8. WWE 2K22
  9. Animal Crossing: New Horizons
  10. Horizon Forbidden West