Nintendo Switch 2: Τι θα γίνει με τη συμβατότητα των χειριστηρίων; Νέα φήμη αποκαλύπτει

Δε θα κλικάρουν όπως τα είχατε συνηθίσει
26 Απριλίου 2024 16:48
Nintendo Switch 2: Τι θα γίνει με τη συμβατότητα των χειριστηρίων; Νέα φήμη αποκαλύπτει

Μια νέα φήμη κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο σχετικά με το Nintendo Switch 2 (ή όπως αλλιώς θα ονομάσει η Nintendo τον διάδοχο του Switch) και τα χειριστήριά του, τα εμβληματικά Joy-Cons, καθώς και τη συμβατότητά τους. 

Ο λόγος για το ισπανικό μέσο Vandal (και αναμετέδωσαν Eurogamer και VGC) το οποίο επικαλείται δικές του πηγές από κατασκευαστές αξεσουάρ, οι οποίοι αναφέρουν ότι τα Joy-Cons του Switch 2 δε θα κλικάρουν μέσα στις ράγες, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα στα Switch και Switch OLED -σύστημα που είχε εμφανίσει τα δικά του θέματα, αλλά θα κολλάνε πάνω στην κονσόλα μαγνητικά. Να αναφερθεί ότι το Vandal στο παρελθόν είχε μεταφέρει έγκυρα πληροφορίες για το Switch OLED πριν την αποκάλυψή του και πάλι από κατασκευαστές αξεσουάρ, οι οποίοι αποκτούν πρώιμη πρόσβαση στο καινούργιο hardware από τους κατασκευαστές κονσολών.  

Στο ίδιο ρεπορτάζ το ισπανικό μέσο αποκαλύπτει και σημαντική πληροφορία για την συμβατότητα των Joy-Cons του Switch 2 με αυτά της προηγούμενης γενιάς. Τα νέα Joy Cons, λοιπόν, θα είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα τωρινά, όμως όχι και όσο μεγάλα όσο του Steam Deck, όπως αναφέρει το Vandal, πράγμα που συνάδει με προηγούμενα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι το Switch 2 θα φέρει οθόνη 8 ιντσών. Επίσης λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους και το ότι θα μαγνητίζονται πάνω στην κονσόλα, κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι συμβατά με τα Nintendo Switch και Switch OLED

Υπάρχει ένα σημαντικό παραθυράκι στην υπόθεση της συμβατότητάς τους καθώς τα χειριστήρια Switch Pro θα είναι συμβατά με το Switch 2. Μένει όμως να δούμε τι θα ισχύσει τελικά όταν η Nintendo πάρει την απόφαση να το ανακοινώσει επίσημα.

Προηγούμενες φήμες είχαν αναφέρει ότι το Switch 2 θα κυκλοφορήσει εντός του 2025 και όχι εντός του 2024 όπως αρχικά αναμενόταν